Τα 6 βήματα πριν τον ύπνο για να περιορίσετε τις ρυτίδες

 

 

 

Είτε είστε 25 είτε 65, θέλετε να φαίνεστε όσο το δυνατόν νεότερη. Ο χρόνος όμως φέρνει μικρές αλλαγές στην επιδερμίδα μας και ψαλιδίζει λίγο από τα νιάτα και την ομορφιά μας.

Σίγουρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε τους εαυτούς μας από το να μεγαλώνουμε αλλά μπορούμε να κάνουμε πολλά για να προστατέψουμε και να διατηρήσουμε την καλή μας εμφάνιση. Ξεκινήστε κιόλας από σήμερα το βράδυ!

Πλύνετε το πρόσωπο με σαπούνι και νερό

Αυτό δεν είναι φήμες. Είναι κοινή λογική. Ναι ασφαλώς και μερικοί άνθρωποι έχουν δέρμα που πραγματικά ενοχλείται από το νερό και το σαπούνι οπότε αν είστε ένας από αυτούς φροντίστε να χρησιμοποιείτε σαπούνι ιδανικό για πρόσωπο που ενυδατώνει κιόλας. Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματός σας, ο στόχος είναι να φύγουν το λάδι, η σκόνη του περιβάλλοντος και τα καλλυντικά.   

Πώς να πλύνετε: Για 30 δευτερόλεπτα, τρίψτε απαλά τη σαπουνάδα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας. Μην ξεχάσετε τα βλέφαρα σας.

Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας

Χρησιμοποιήστε άφθονο νερό - όχι καυτό, αλλά ζεστό. Έτσι διαστέλλονται οι φλέβες σας και αυξάνεται η ροή του αίματος.

Σαπουνάδα και πάλι

Αυτή τη φορά ξεβγάλτε με δροσιστικό προς κρύο νερό. Αυτό θα κλείσει τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος.

Στεγνώστε το πρόσωπό σας με πετσέτα

Αυτό βοηθά στην αφαίρεση των νεκρών κύτταρων και επιτρέπει στα υγιή και νέα κύτταρα να φτάσουν στην επιφάνεια. Να είναι έντονη αλλά ήπια – χωρίς σχεδόν καθόλου πίεση. Το πρόσωπό σας μπορεί να φωσφορίζει για λίγο από την απολέπιση, αλλά μην ανησυχείτε, κάνετε καλό στο δέρμα σας.

Εφαρμόστε προστατευτικά προϊόντα

Όλοι χρειαζόμαστε κάποιο συνδυασμό ενυδατική κρέμας και αντιοξειδωτικών (όπως  βιταμίνες C και Ε, δεδομένου ότι προστατεύουν το δέρμα μας από τους ρύπους και την υπεριώδη ακτινοβολία). Απλοποιήστε αυτό το μέρος της διαδικασίας επιλέγοντας μια ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά.

Ποια κρέμα να επιλέξω;

Η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από το πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα στο δέρμα σας. Και δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά έχουν πραγματικές επιπτώσεις στο δέρμα σας θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από έναν δερματολόγο.  

Αν τα προβλήματά σας είναι ήσσονος σημασίας - μερικές λεπτές γραμμές και διευρυμένοι πόροι – εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει άλφα υδροξύ-υδροξυοξέα (ΑΗΑ).

Εάν πάλι οι γραμμές σας είναι αρκετές, δοκιμάστε ένα προϊόν με ρετινόλη. Για πιο έντονες ρυτίδες, μιλήστε με τον δερματολόγο σας. Το πιθανότερο είναι να σας συστήσει κάποιο προϊόν που θα διεγείρει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου.

Ενυδάτωση

Θέλετε το πρόσωπό σας να φαίνεται απαλό και υγιές και όχι ξηρό και φολιδωτό; Αυτό που χρειάζεται είναι παγιδεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία γίνεται στο στρώμα των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματός σας. Τα φυσικά έλαια είναι τα καλύτερα μονωτικά, αλλά εάν το δέρμα σας δεν παράγει αρκετά ενώ μια ενυδατική κρέμα είναι το επόμενο βήμα. Αν μάλιστα χρησιμοποιείτε προϊόν θεραπείας, αυτό το βήμα είναι απαραίτητο. Και ακόμα κι αν έχετε ήδη εφαρμόσει μια ενυδατική κρέμα που περιέχει AHA, μια επιπλέον κρέμα θα σφραγίσει και οτιδήποτε άλλο έχετε εφαρμόσει.


 

Πηγή: baby.gr

 Image courtesy of    marcolm at FreeDigitalPhotos.net