Χτενίσματα για κοντές και μικροκαμωμένες γυναίκες

 

 

 

 

 


Όπως έχουμε αναφέρει και πολλές γυναίκες το γνωρίζουν, το κούρεμα και το χτένισμα που επιλέγουν να υιοθετήσουν για τα μαλλιά τους, πρέπει να σχετίζεται με το σχήμα του προσώπου τους ώστε να τονίζει και να κολακεύει τα χαρακτηριστικά τους, να τους ταιριάζει και να βγάζει προς τα έξω το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κάτι που λίγες από εμάς λαμβάνουν υπόψη τους όταν πρόκειται να επιλέξουν το στιλ των μαλλιών τους, είναι η σιλουέτα τους και ο τύπος του σώματος. Έχει σημασία το πώς θα κάνεις τα μαλλιά σου να ταιριάζει με τις αναλογίες σου και να επιλέξεις το πιο σωστό χτένισμα ώστε να σε κολακεύει, να μην είναι δυσανάλογο ή αντιαισθητικό το αποτέλεσμα και να μη σε «καταπίνει» το μαλλί σου.

Στο παρόν άρθρο, θα μιλήσουμε για τα κατάλληλα στιλ και χτενίσματα για κοντές και μικροκαμωμένες γυναίκες. Μια και πρόκειται για μια πολύ χαριτωμένη κατηγορία γυναικών, με το πιο petite στιλ σώματος, καλό είναι να ξέρουμε ποια στιλ μαλλιών ταιριάζουν περισσότερο ώστε να μην χαθεί η μικροσκοπική σιλουέτα αλλά και να μη δείχνεις σαν 10 χρονο παιδί.

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, αν υιοθετήσεις τα προτεινόμενα χτενίσματα για κοντές και μικροκαμωμένες γυναίκες, θα δεις ότι μπορείς να κερδίσεις πόντους ύψους μόνο και μόνο από το μαλλί σου.

Χτενίσματα για κοντές και μικροκαμωμένες γυναίκες – Επιλογές και Συμβουλές

Συνήθως, τα βασικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες με πιο μικροσκοπική σιλουέτα ως προς το στιλ των μαλλιών τους, είναι είτε να τα κόβουν υπερβολικά κοντά με αποτέλεσμα να φαίνεται στη συνέχεια το μέγεθος του κεφαλιού τους δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το σώμα τους ή από την άλλη να τα διατηρούν πολύ πολύ μακριά που έχει σαν συνέπεια να τις κάνει να δείχνουν ακόμα πιο κοντές και να «χάνονται».

Ας δούμε, πιο συγκεκριμένα, ποιες είναι οι ιδανικότερες επιλογές όσον αφορά τα χτενίσματα για κοντές και μικροκαμωμένες γυναίκες.

• Χτενίσματα με ύψος ή όγκο: Είναι προφανές ότι τα πιο κατάλληλα χτενίσματα για κοντές γυναίκες με petite σιλουέτα είναι αυτά που θα βοηθήσουν να αποκτήσουν πόντους ύψους στο βλέμμα. Πώς θα γίνει αυτό; Όταν τα μαλλιά είναι πιασμένα ψηλά στο κεφάλι ή έχουν αρκετό όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Αν, λοιπόν, τα μαλλιά σου είναι σε μήκος κατάλληλο για να πιαστούν, επίλεξε hairstyles όπως ψηλές αλογοουρές και κοτσίδες, κότσους στο πάνω μέρος του κεφαλιού και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου προσθέσει όγκο προς τα πάνω και να κάνει τη σιλουέτα σου να εμφανίζεται μακρύτερη στο σύνολό της. Ακόμα κι αν δεν πιάσεις ψηλά τα μαλλιά σου, αν τα φουσκώσεις και τα μπομπάρεις στο πάνω μέρος τους πάλι θα σου προσθέσουν το απαραίτητο ύψος.

χτενίσματα για κοντές

• Μεσαίο μήκος μαλλιών: Τα πολύ μακριά και λεία μαλλιά δεν ανήκουν στα ιδανικά χτενίσματα για κοντές. Αντίθετα, μπορεί να κάνουν μια μικροκαμωμένη γυναίκα να δείχνει ακόμα πιο μικροσκοπική και να μοιάζει με παιδάκι κάτι που δεν το θέλεις. Όμως, αν δεν μπορείς να αποχωριστείς την πλούσια κόμη σου τουλάχιστον αυτό που θα σε κολάκευε περισσότερο ειδικά σε ίσια μαλλιά, είναι ένα μήκος μεσαίου τύπου περίπου στο ύψος των ώμων σου. Επίσης, και το ύψος του σαγονιού είναι πολύ καλό για χαριτωμένες μικροκαμωμένες κοπέλες. Έτσι, δε θα χαθείς μέσα στο μήκος των μαλλιών σου και δε θα δείχνει υπερβολικό το αποτέλεσμα.

χτενίσματα για κοντές

• Απαλά ανάλαφρα κύματα: Αν τα μαλλιά σου δεν είναι ίσια ή είσαι μεγάλη οπαδός των κατσαρών, στα πιο κολακευτικά χτενίσματα για κοντές και μικροκαμωμένες γυναίκες περιλαμβάνονται τα στιλ με απαλά και ανάλαφρα κύματα στα μαλλιά που μοιάζουν με φυσικό σπάσιμο αλλά σε καμία περίπτωση οι βαριές μπούκλες και το έντονα κατσαρό στιλ. Είτε θα σε κάνει να εμφανίζεσαι με ένα πελώριο κεφάλι ή να δείχνεις πολύ παιδιάστικη με τα μαλλιά δαχτυλίδια. Προσπάθησε να διατηρείς έναν αέρα και το πρόσωπό σου ανοιχτό για να μη σε «καταπίνει» το χτένισμά σου.

χτενίσματα για κοντές

• Κομψά και σοφιστικέ καρέ: Είπαμε παραπάνω ότι το πολύ πολύ κοντό στιλ μαλλιών μπορεί να κάνει το κεφάλι σου να φαίνεται δυσανάλογο, ενώ επιπλέον μπορεί να σε εμφανίζει σαν 10 χρονο αγόρι. Πάντα, όμως, εξαρτάται από την περίπτωση. Για παράδειγμα τα καρέ στιλ μαλλιών, ανήκουν στα ιδανικά χτενίσματα για κοντές και μικροκαμωμένες αρκεί να έχουν τον ανάλογο όγκο και το σωστό μήκος. Το φιλαριστό επίσης στιλ προσθέτει αέρα και όγκο και βοηθάει στο να φαίνεσαι πιο ψηλή.

χτενίσματα για κοντές

• Χαριτωμένα κοντά: Υπάρχουν κοντά στιλ μαλλιών που μπορούν να συμπεριληφθούν στα κατάλληλα και κολακευτικά χτενίσματα γα κοντές και μικροκαμωμένες σιλουέτες. Όταν ένα κοντό κούρεμα και χτένισμα είναι σε σωστή αναλογία έρχεται σε αρμονία με το petite στιλ της γυναίκας και όχι σε αντίθεση επομένως μπορεί να προκύψει ένα πολύ χαριτωμένο αποτέλεσμα. Τα κοντά στιλ με λίγο ανακατεμένο μαλλί ή μυτάκια, τα αγορέ με διάφορα στρώματα και όγκο ή τα ασύμμετρα κοντά, είναι στις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου.

χτενίσματα για κοντές

• Κατάλληλα αξεσουάρ μαλλιών: Δεν είναι μόνο τα χτενίσματα για κοντές γυναίκες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου αλλά και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείς προκειμένου να μην επηρεάζουν την εικόνα σου και να σε κάνουν να φαίνεσαι πολύ παιδιάστικη και ακόμα πιο μικροσκοπική. Για παράδειγμα, τα υπερβολικά κοκαλάκια μαλλιών, κλιπ, φιογκάκια, κλπ, δεν είναι η ιδανική επιλογή. Όπως επίσης και τα πολύ φανταχτερά χρώματα σε αξεσουάρ μαλλιών (κορδέλες, μπαντάνες, μαντίλια, κλπ) μπορεί να έχουν αποτέλεσμα αντίθετο από το επιθυμητό.

 


 

 

 

 

Πηγή: dynamikhgynaika.gr

 Image courtesy of  stockimages at FreeDigitalPhotos.net