Χτενίσματα για ψηλές – Συμβουλές και προτάσεις

 

mother-and-daughter-smiling

Σε προηγούμενο άρθρο, αναφέραμε ότι το χτένισμα και το στιλ μαλλιών μιας γυναίκας μπορεί να συσχετιστεί με το ύψος και τη σιλουέτα της, γι’ αυτό και καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη τον τύπο σώματος για κάθε hairstyle που υιοθετούμε. Πιο συγκεκριμένα, μιλήσαμε για τα χτενίσματα που ταιριάζουν σε κοντές και μικροκαμωμένες γυναίκες και αναφέραμε κάποιες προτεινόμενες επιλογές.

Σειρά έχει αυτή τη φορά η κατηγορία των ψηλών γυναικών, για τις οποίες πολλοί πιστεύουν ότι οποιοδήποτε χτένισμα και στιλ μαλλιών μπορεί να είναι κολακευτικό αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ισχύει. Υπάρχουν χτενίσματα για ψηλές γυναίκες που είναι ιδανικά και μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύνολο αρμονικό, με ισορροπία στην εικόνα και τηρώντας τις σωστές αναλογίες αλλά κάποια διαφορετικά στιλ μπορεί να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα στη φιγούρα μας και να βγάζουν μια δυσανάλογη ή όχι τόσο αρμονική εικόνα.

Όπως και να’ χει, ακόμα κι αν αρχικά οι προτεινόμενες επιλογές στα χτενίσματα για ψηλές γυναίκες δεν είναι αυτό που θα περίμενες να ακούσεις, δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου να τις δοκιμάσει και πειραματίσου έχοντας πάντα στο μυαλό σου τη σωστή αναλογία και την ισορροπία στο πάνω και κάτω μέρος του κορμιού σου. Αντίστοιχα με όσα είδαμε για τις μικροκαμωμένες και κοντές γυναίκες, έτσι υπάρχουν τα κατάλληλα στιλ και χτενίσματα για ψηλές γυναίκες, αδύνατες ή πιο γεροδεμένες, που τις ευνοούν και τις κολακεύουν.

Χτενίσματα για ψηλές γυναίκες – Συμβουλές και προτάσεις

• Λάβε υπόψη σου το σχήμα του προσώπου: Γενικότερα για το κούρεμα και το στιλ μαλλιών που υιοθετεί η κάθε γυναίκα, πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το σχήμα του προσώπου (οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο, κλπ). Στα χτενίσματα για ψηλές γυναίκες, λοιπόν, έχει σημασία να ξεκινάμε και έχοντας στο μυαλό μας τι σχήμα προσώπου έχει η γυναίκα αυτή ώστε να επιλέξει κάτι που να κολακεύει συνολικά την εικόνα της. Γιατί όλα χρειάζεται να έχουν μια αναλογία σωστή και να εξισορροπούνται. Αν για παράδειγμα ένα πρόσωπο είναι στρογγυλό, ανεξάρτητα από το ύψος και το σωματότυπο δεν μπορεί το χτένισμα να έχει πάρα πολύ όγκο ή πολύ έντονες και βαριές μπούκλες, γιατί θα δείχνει το πρόσωπο ακόμα πιο πλατύ και ογκώδες που δεν το θέλουμε.

• Βρες την κατάλληλη ισορροπία: Όπως όταν μιλήσαμε για τις μικροκαμωμένες γυναίκες το πρώτο που είπαμε ήταν η ανάγκη για όγκο και ύψος ώστε να κερδίζονται πόντοι στη συνολική εικόνα και να υπάρχει ισορροπία και αρμονία, έτσι στα χτενίσματα για ψηλές γυναίκες πρέπει να καταλήξουμε σε στιλ μαλλιών που κάνουν το εντελώς αντίθετο δηλαδή εξισορροπούν το υπερβολικό ύψος της σιλουέτας και αποφεύγουν τον περίσσιο όγκο παρέχοντας περισσότερο εύρος και καλύτερη αναλογία στο σύνολο της εικόνας. Έτσι, θα κολακεύει και θα αναδεικνύει τα καλύτερα φυσικά χαρακτηριστικά μιας πιο ψηλής και ενδεχομένως λίγο εύσωμης γυναίκας.

• Υπολόγισε το πρακτικό κομμάτι: Σαφώς στο χτένισμά μας και στο στιλ γενικά των μαλλιών πρέπει να έχουμε κατά νου το τι ταιριάζει στον τύπο σώματος και στο σχήμα προσώπου, αλλά πριν φτάσουμε συγκεκριμένα στα προτεινόμενα χτενίσματα για ψηλές γυναίκες, πρέπει να πούμε πως υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να συνυπολογίζουμε πριν καταλήξουμε να επιλέξουμε και πριν δοκιμάσουμε ό, τι μας προτείνουν. Τι είναι αυτό; Η καθημερινότητα, ο τρόπος ζωής μας και οι συνήθειές μας. Που σημαίνει ότι τα μαλλιά μας και το χτένισμα που υιοθετούμε σχετίζεται με το πόσο πρακτικά και βολικά είναι ανάλογα με το πρόγραμμα και τον τρόπο ζωής μας. Μπορεί θεωρητικά τα μακριά μαλλιά να είναι μια καλή επιλογή ανάμεσα στα χτενίσματα για ψηλές γυναίκες, αλλά αν λόγω δουλειάς ή γενικά δραστηριότητας ούτως ή άλλως είσαι αναγκασμένη να είσαι μονίμως με αλογοουρά, ενδεχομένως να καταλήξεις σε ένα κοντό κούρεμα επειδή θα σε βολέψει κάτι που είναι κατανοητό.

• Απόφυγε πολύ κοντά μαλλιά: Όταν μιλάμε για τα καλύτερα χτενίσματα για ψηλές γυναίκες, τα κοντά στιλ μαλλιών καλώς ή κακώς φεύγουν από το τοπίο και δεν περιλαμβάνονται σε αυτά. Υπάρχει ένα παράδειγμα που μιλάει για τις ψηλές γυναίκες με κοντά μαλλιά παρομοιάζοντας το αποτέλεσμα με το κεφάλι καρφίτσας. Όχι και τόσο κολακευτικός συνειρμός ε; Αν γενικά σου αρέσουν τα κοντά μαλλιά ή σε εξυπηρετούν πρέπει να είσαι προσεκτική στο πώς θα τα υιοθετήσεις. Δεν είναι απαγορευτικά για όλες τις ψηλές γυναίκες αλλά κατά πλειοψηφία δε συστήνονται. Δημιουργούν ένα εφέ ανισορροπίας και δυσαρμονίας ειδικά αν δεν είσαι και πολύ αδύνατη και μοιάζει πολύ μικρό το κεφάλι. Τα αγορέ κουρέματα δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα σε ψηλές γυναίκες. Μάλιστα, κάποιες που ήδη λόγω σιλουέτας μοιάζουν λίγο πιο αρρενωπές ή παιδιάστικες με το κοντό στιλ στα μαλλιά ενισχύεται αυτή η εικόνα. Αν είσαι πολύ αδύνατη όντας ψηλή ίσως το σώζεις και με ένα πιο κοντό αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

• Μεσαία μήκη μαλλιών: Αν δεν τρελαίνεσαι να έχεις τα μαλλιά σου πολύ μακριά και είσαι πολύ ψηλή, είναι πολύ προτιμότερο από κοντά στιλ μαλλιών να διατηρείς ένα μεσαίο μήκος είτε στο ύψος του σαγονιού που είναι πιο θηλυκό από τα κοντά είτε λίγο πιο κάτω από τον ώμο που θεωρείται πολύ κολακευτικό και περιλαμβάνεται και στα χτενίσματα για ψηλές γυναίκες. Έτσι φεύγει και η αίσθηση δυσαναλογίας που μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο κοντό μήκος. Μάλιστα το μήκος αυτό είναι ιδιαίτερο όχι μόνο για ίσια αλλά και για ελαφρώς κυματιστά μαλλιά δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα.

• Μακριά μαλλιά για ψηλές γυναίκες: Όπως θα έχεις καταλάβει από τα παραπάνω, καταλήγουμε ως ιδανική επιλογή στα χτενίσματα για ψηλές γυναίκες στα μακριά μαλλιά. Αυτό είναι το καλύτερο look για μια ψηλή γυναίκα κυρίως όταν δεν ανήκει στις πάρα πολύ αδύνατες. Αν δεν προτιμάς τα εντελώς απλά ίσια μαλλιά μπορείς να διαλέξεις και ένα στιλ με φράντζες που κολακεύουν αρκετά πρόσωπα. Ειδικότερα γυναίκες που έχουν και ψηλό λαιμό θεωρείται ότι έχουν πιο αρμονική εικόνα με τα μακριά μαλλιά. Όπως και να έχει είναι το πιο παραδοσιακά εξυπηρετικό στιλ μαλλιών για μια ψηλή γυναίκα και διατηρεί την απαραίτητη ισορροπία και αναλογία στην εικόνα. Τα μακριά μαλλιά άλλωστε έχουν την τάση να τραβούν το μάτι προς το κάτω μέρος του κορμού μας και τους γοφούς επομένως θα αποφύγεις να δείχνεις υπερβολικά ψηλή και σαφώς δε θα παρομοιαστείς ξανά με κεφάλι καρφίτσας, ούτε θα δείχνεις αρρενωπή.

• Κυματιστά ή με μπούκλες: Μιλώντας για τα ιδανικά χτενίσματα για ψηλές γυναίκες, αξίζει να αναφέρουμε σε ποιες γυναίκες θα ταίριαζε κάτι πιο κυματιστό. Αν δεν είσαι μόνο ψηλή αλλά είσαι και πολύ αδύνατη, το πιθανότερο είναι να έχεις ελάχιστες έως καθόλου καμπύλες στο σώμα σου. Επομένως, για να ικανοποιήσουμε τον «κανόνα» της ισορροπίας και αρμονίας στο σύνολο της εικόνας, καλό είναι να τις δημιουργήσουμε εμείς μέσα από το στιλ των μαλλιών. Μπορείς, λοιπόν, να υιοθετήσεις ένα χτένισμα με μπούκλες ή πιο ανάλαφρα κύματα που θα κάνουν αντίθεση στο ψηλόλιγνο σώμα σου και θα φέρουν την απαραίτητη αρμονία. Όσο πιο ψηλόλιγνη είσαι τ

 

 

 

 

 


Πηγή: dynamikhgynaika.gr

Image courtesy of  adamr at FreeDigitalPhotos.net