Κάθε νέα εμπειρία στη ζωή σου, κάθε νέα γνωριμία ή μια καινούρια αρχή σου δημιουργεί κι ένα συναίσθημα, και δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να έρχεσαι σε επαφή με τα συναισθήματά σου και να τα βιώνεις στο έπακρο. Ένας ισορροπημένος άνθρωπος διαχειρίζεται τα συναισθήματά του γιατί τα αναγνωρίζει, τα αγκαλιάζει και μαθαίνει να τα απολαμβάνει, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά. Μόνο έτσι μπορεί να ζει στο φουλ και να γίνει ευτυχισμένος.

Ανακάλυψε 20 συναισθήματα που σε κάνουν πιο ανθρώπινο, πιο ολοκληρωμένο και τελικά πιο ώριμο:

1.Όταν κάποιος σου λέει «σ’αγαπώ»

Δεν έχει σημασία αν στο λέει ο σύντροφός σου, η μαμά σου ή η κολλητή σου. Η αγάπη πρέπει να υπάρχει σε κάθε σχέση και να την αισθανθούν όλοι οι άνθρωποι.

2.Όταν κάνεις μια καλή πράξη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από το να μπορέσεις να κάνεις κάποιον να γελάσει. Αν μπορείς να βοηθήσεις και να κάνεις και τον κόσμο καλύτερο, το συναίσθημα είναι ανεκτίμητο.

3.Όταν κάποιος σου δείχνει καλοσύνη

Δεν είναι δεδομένο και δεν το περιμένουμε πια, αλλά ακόμα και μια πράξη καλοσύνης είτε από φίλο είτε από άγνωστο μπορεί να κάνει την καρδιά σου να φτερουγίσει.

4. Όταν λες την άποψή σου

Έχεις κάθε δικαίωμα να λες πάντα την άποψή σου και τις σκέψεις σου, ενώ σύμφωνα με τους ψυχολόγους δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχολυτικό από το να είσαι ειλικρινής και ελεύθερος να πεις αυτά που θέλεις.

5.Όταν κάποιος σε καταλαβαίνει

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από αυτό που βιώνεις όταν συνειδητοποιείς ότι έχεις βρει κάποιον που σε καταλαβαίνει, κάποιον που είναι «ο άνθρωπός σου».

6.Όταν εκτιμάς τον εαυτό σου

Δεν συμβαίνει σε όλους και δεν συμβαίνει μέχρι να ωριμάσεις αλλά όταν αρχίσεις να εκτιμάς τον εαυτό σου για όλα όσα έχεις, θα μάθεις και πώς να είσαι ευτυχισμένος!

7.Όταν γελάς δυνατά

Όχι, το απλό χαμόγελο, αλλά το δυνατό γέλιο επειδή νιώθεις ευτυχία, επειδή άκουσες ό,τι πιο αστείο, επειδή είδες το πιο αγαπημένο σου βλέμμα. Αυτό το γέλιο δεν το αλλάζεις με τίποτα!

8.Όταν «ραγίζει» η καρδιά σου

Δεν είναι ευχάριστο να σε πληγώνει κάποιον, είναι ένα από τα πιο αποκαρδιωτικά συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κανείς. Όταν, όμως, περάσει ο χρόνος θα ανακαλύψεις ότι έζησες μια εμπειρία που σου έμαθε πολλά και άξιζε να το αισθανθείς για να μάθεις τι σημαίνει πραγματική ευτυχία.

9.Όταν ηρεμείς απόλυτα

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, μετά από πολλά δύσκολα χρόνια ή απλά μετά από την πιο κουραστική μέρα της ζωής σου, έχεις την ευκαιρία να κάτσεις και να απολαύσεις την ηρεμία σου. Και νιώθεις τέλεια!

10.Όταν έχεις νέες εμπειρίες

Ένα καινούργιο μέρος, ένα ταξίδι, ένα καινούριο φαγητό. Δεν υπάρχει τίποτα σαν το συναίσθημα που νιώθεις όταν γνωρίζεις κάτι για πρώτη φορά.

11.Όταν αγκαλιάζεις το κατοικίδιο

Η επαφή με τα ζώα αλλά και με τη φύση σε ηρεμεί, σου φέρνει ισορροπία και σε κάνει να δεις τον εαυτό σου σαν μέρος ενός συνόλου.

12.Όταν λες αντίο

Ο αποχωρισμός είναι πολύ δύσκολος αλλά σε μαθαίνει να δέχεσαι τις προκλήσεις , να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές και να ξεπερνάς τα εμπόδια!

13.Όταν φτιάχνεις το δικό σου σπίτι

Δεν έχει σημασία αν το νοικιάζεις ή αν είσαι ιδιοκτήτης. Το συναίσθημα που νιώθεις όταν έχεις φτιάξει το δικό σου σπίτι για πρώτη φορά, σου δίνει χαρά, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση αμέσως!

14.Όταν αποτυγχάνεις

Αν δεν αποτύχεις, δεν μπορείς να πετύχεις λένε οι σοφότεροι και δεν έχουν άδικο αφού οι αποτυχίες σου μαθαίνουν τον σωστό δρόμο και «φτιάχνουν» και χαρακτήρες!

15.Όταν νευριάζεις

Ο θυμός είναι ένα παρεξηγημένο αλλά απαραίτητο συναίσθημα για να εκφράσεις όλα όσα πιστεύεις και όλα όσα σε ενοχλούν!

16.Όταν επιτυγχάνεις

Νιώθεις ότι πραγματοποίησες το όνειρό σου, ότι οι προσπάθειές σου δεν πήγαν χαμένες και τώρα απολαμβάνεις την επιτυχία. Τέλειο!

17.Όταν σε αποδέχονται

Όχι μόνο οι άλλοι αλλά και ο εαυτός σου. Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι σε αγαπούν όπως και ότι αγαπάς τον εαυτό σου!

18. Όταν νιώθεις επιβεβαίωση

Δεν χρειάζεται να την εισπράξεις από τους άλλους αρκεί να μπορέσεις να την δώσεις στον εαυτό σου!

19.Όταν απολαμβάνεις τη μοναξιά σου

Έχεις βρει την ισορροπία και την ευτυχία, όταν μάθεις να απολαμβάνεις τη μοναξιά σου. Είναι υγιές και ανεκτίμητο.

20.Όταν είσαι απόλυτα ευτυχισμένος

Αξίζεις την ευτυχία, όπως και κάθε άνθρωπος. Όταν νιώσεις ότι είσαι απόλυτα ευτυχισμένος, θα έχεις ανακαλύψει και το νόημα της ζωής.

 

 

 

 


Πηγή:http://joytv.gr/