Τι θα συνέβαινε αν όλοι στρωνόμασταν στη δουλειά και διαβάζαμε βιβλία, κάναμε μαθήματα και ανακαλύπταμε καινούργιους τρόπους για να δυναμώσουμε τις αξίες που έχουμε στη ζωή μας; Τι θα συνέβαινε αν όλοι μας υιοθετούσαμε μια καινούργια στάση απέναντι στο μέλλον, το παρόν και το παρελθόν, τι θα συνέβαινε αν αλλάζαμε όλοι τα συναισθήματα μας για τους άλλους και συνειδητοποιούσαμε τη σημασία που έχει καθένας από εμάς για το συλλογικό μας πεπρωμένο; Αν τα κάναμε όλα αυτά, φαναστείτε ποιες θα ήταν οι απίστευτες επιπτώσεις στο ίδιο μας το μέλλον!

 

Το συναρπαστικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι καθένας μας διαθέτει αρκετή νοητική, πνευματική, ψυχική και σημιουργική δύναμη για να κάνει όλα όσα ονειρεύτηκε. Τη δύναμη αυτή την έχουμε όλοι μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουμε αυτά που έχουμε ήδη και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο για να τα βελτιώσουμε και μετά να τα κάνουμε να επενεργήσουν προς όφελος μας.

 

Αυτό που μας σταματάει από το να αναγνωρίσουμε τα δώρα και τα ταλέντα που κρύβουμε μέσα μας είναι η αρνητική στάση που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας. Γιατί βιαζόμαστε να αναγνωρίσουμε την αξία των άλλων και αντιστεκόμαστε να αναγνωρίσουμε τη δική μας αξία; Γιατί είμαστε πάντα έτοιμοι να επικροτήσουμε τα επιτεύγματα κάποιου άλλου, ενώ δεν κάνουμε το ίδιο και για τα δικά μας;

 

Ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας είναι θέμα επιλογής και όχι περιστάσεων και ο βασικός καθοριστικός παράγοντας για τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας έχει να κάνει με την προσωπική μας φιλοσοφία.

 

Η αλλάγή στάσης που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας, ξεκινάει με την ανάπτυξη μιας καινούργιας στάσης ζωής σε ό,τι αφορά στην αξία που έχει ο κάθε άνθρωπος-συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μας. Η αυτόγνωσία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ της ζωής. Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τον εαυτό μας, αρχίζουμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές και παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις, εμείς οι ίδιοι, για τα θέματα που μας αφορούν.

 

Απόσπασμα από το Βιβλίο “Τα 5 βασικά κομμάτια στο παζλ της Ζωής” του Jim Rohn, Eκδόσεις Ισόρροπον

 

 

 

 

 

 

Πηγή:http://psychopedia.gr

Image courtesy of njaj at FreeDigitalPhotos.net