Έρωτας ακόμα και μυθική διάσταση αποκτά η λέξη αυτή. Μετά τον έρωτα, η πράξη και μετά η αγάπη. Ναι είναι η σωστή σειρά αλλά μήπως μετά τον έρωτα δεν έρχεται η πράξη, μήπως θα μείνει για πάντα έρωτας ή μήπως θα μας πνίξουν τα απωθημένα;

 

Απωθημένο, μια λέξη χιλιάδες αινίγματα και χιλιάδες εικόνες. Ο καθένας ορίζει όπως το θέλει, άλλος του δίνει μια πλατωνική διάσταση, άλλος το μυθοποιεί και άλλος, όπως εγώ, απλά δίνει  μια πιο ρεαλιστική ουσία στο θέμα. Απωθημένο είναι ένας σπόρος στην ψυχή που σιγά σιγά ποτίζεται και μεγαλώνει όσο τρέφεται με σκέψη και χιλιάδες στάλες έρωτα. Γιατί όμως είναι μόνο μέσα μας και δεν εκδηλώνεται; Γιατί είτε την λάθος στιγμή γνώρισες τον σωστό άνθρωπο, είτε γιατί το σωστό άτομο, πάντα με την δική σου κρίση στα »γύρισε» λίγο τα πράγματα, είτε αναγκάστηκε να φύγει για μεγάλο χρονικό διάστημα κάπου αλλού και άλλα πολλά. Σημασία έχει, πως ότι ονειρεύτηκες δεν το υλοποίησες και η μαχαιριά του ξυπνήματος στην πραγματικότητα σε ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα.

 

Κακά τα ψέμματα, τα απωθημένα δεν τα γλιτώνουμε με τίποτα. Μία ίσως και περισσότερες φορές, όλοι μας τα έχουμε ζήσει, το θέμα είναι θα τα αφήσουμε απωθημένα ή  ότι σκεφτήκαμε, ό,τι θέλουμε να ζήσουμε θα το παλέψουμε και ας καούμε; Εμείς, όσο βλέπουμε πως η πραγματικότητα μας επιτρέπει να επεκταθούμε, δεν γίνεται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Και θα πάμε να το βρούμε ακόμα και την άλλη άκρη, ακόμα και για ένα »πόσο μου λείπεις», το όποιο βέβαια θα κρύβει ένα σιωπηλό» δεν μπορώ άλλο μακρυά σου», θα πάμε στις 3 η ώρα κάτω από το σπίτι του προσώπου και θα πούμε » ήμουν στη γειτονιά και είπα να δω τι κάνεις» αλλά αυτό που θα θέλουμε είναι » μπορώ να κοιμηθώ μαζί σου;» και θα στείλουμε μεθυσμένοι ένα μήνυμα αλλά όταν δεν έχουμε χώρο, πως αντιδράμε;

 

Το απωθημένο έμεινε, αλλά εσύ δεν μπορείς να το κατακτήσεις γιατί ξέρεις την ήττα σου από την αρχή. Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Κανείς δεν χάνει αν δεν δοκιμάσει. Πέσε, τσαλακώσου και αν δεις πως δεν χωράς απλά φύγε. Στην αρχή ναι, θα είσαι με ένα πελώριο γιατί ζωγραφισμένο στο πρόσωπο σου αλλά μετά; Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Δεύτερο ενδεχόμενο, απέκτησε αυτοπεποίθηση! Σκέψου πως για να μην είσαι μαζί με το άτομο που θες, όλο και κάποιος μικροσκοπικός λόγος θα υπάρχει. Η απόρριψη σε κάνει να φαντάζεσαι ακόμα και γάμους και happy end, αλλά μήπως η πραγματικότητα,αν ήσασταν μαζί, σας φερόταν σκληρά; Και ποιός σου λέει ότι όλο το ειδύλλιο θα κρατούσε πάνω από μια εβδομάδα; Κανείς. Αγάπησε τον εαυτό σου, σκέψου ότι σου αξίζει κάτι καλύτερο και κάποια στιγμή θα βρεθεί αλλά όταν βρεθεί θα το καταλάβεις! Μην αναλωθείς σε τίποτα λιγότερο από αυτό που θες και μην αφήσεις ούτε ένα χτύπο λιγότερο από αυτόν που κράτησες για το απωθημένο. Αγάπησε τη μοναξιά σου, κάποτε θα σου λείπει!

 

Απωθημένα φυγείν αδύνατον! Γιατρός, ο χρόνος, βοηθός ο εαυτός σου και μόλις ξυπνήσεις από την ολική αυτή νάρκωση, το χέρι θα σου κρατά ο πραγματικός έρωτας, γιατί τα απωθημένα είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί το μηδέν το κάναμε άπειρο και το εισπράξαμε, ότι αξίζει δεν μένει απωθημένο!

 

 

 

 Πηγή: newsfilter

photo of nenetus at freedigitalphotos.net