Έχει τύχει σε όλους μας: Είμαστε καλοκαιριάτικα στο γραφείο, αναπολώντας τις περσινές διακοπές και περιμένοντας τις φετινές και τσουπ ένας φίλος σου στο Facebook ανεβάζει φωτογραφίες απ’ το σούπερ μέρος στο οποίο είναι.

 

Kαι τότε ξυπνάει μέσα σου η ζήλια. Η ζήλια που βλέπεις όλους τους άλλους να είναι διακοπές ενώ εσύ λιώνεις δουλεύοντας.

 

Πώς θα το αντιμετωπίσεις; Με απλά και μικρά βήματα!

Το πρώτο μεγάλο βήμα είναι να αναγνωρίσεις και να αποδεχτείς ότι νιώθεις φθόνο βλέποντας τους άλλους να είναι διακοπές. Να συνειδητοποιήσεις ότι το στρες και το αίσθημα της δυσφορίας που νιώθεις προέρχεται απ’ αυτό. Τότε θα μπορέσεις να το διαχειριστείς.

 

Στη συνέχεια πρέπει να πάψεις να ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι και να επικεντρωθείς σ’ αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ. Αυτό εξαρτάται απ’ την άδεια, τα χρήματά σου αλλά και την παρέα ή τον σύντροφό σου.

 

Φτιάξε ένα πλάνο στο μυαλό σου για το πώς θα περάσεις το καλοκαίρι με βάση τις δυνατότητές σου και τότε θα σταματήσεις να ασχολείσαι με το τί κάνουν οι άλλοι γιατί θα ονειρεύεσαι αυτά που πρόκειται να κάνεις εσύ.

 

Και φυσικά μέχρι να έρθει η περίοδος των δικών σου διακοπών μην μιζεριάσεις μην κάνοντας τίποτα. Φέρε το καλοκαίρι στο σπίτι σου, άρχισε το αγαπημένο σου χόμπι, πήγαινε μια βόλτα και φυσικά κάνε καμιά βουτιά στις κοντινές παραλίες της Αττικής!

 

Και όταν έρθει η ώρα να πας τις δικές σου διακοπές λυπήσουν εκείνους που μένουν πίσω και μην ανεβάζεις κάθε 10 λεπτά φωτογραφίες! Είδες πόσο άσχημο ήταν για σένα!

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ipop.gr

Image courtesy of usamedeniz at FreeDigitalPhotos.net