Ακόμα κι αν δεν είσαι απ’ τους ανθρώπους που το κάνουν, σίγουρα θα έχεις συναντήσει έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου. Έναν άνθρωπο που με το που τον γνώρισες έμαθες ξαφνικά την παραμικρή λεπτομέρεια για τη ζωή του και μοιράστηκε μαζί σου πράγματα που εσύ χρειάζεσαι χρόνια για να πεις σε κάποιον!

Όσο περίεργη κι αν σου φαίνεται αυτή η συμπεριφορά επειδή εσένα δεν είναι έτσι ο χαρακτήρας σου, υπάρχει εξήγηση πίσω απ’ αυτή την επιθυμία των ανθρώπων να μοιράζονται πολλές πληροφορίες με άτομα που ξέρουν ελάχιστα.

 

Ψευδής αίσθηση της οικειότητας

Υπάρχει μια εξήγηση πίσω απ’ το γιατί ο κομμωτής ή η μανικιουρίστα ακούνε τα πάντα για τις ζωές των πελατών τους. Όταν κάποιος σου αγγίζει τα μαλλιά ή ασχολείται με τα νύχια σου δημιουργείται μια ψευδής αίσθηση της οικειότητας.

Μπορεί να μην γνωρίζεις καν αυτό το άτομα, όμως είστε στον ίδιο χώρο και ασχολείται μ’ ένα μέρος του σώματός σου. Για πολλούς ανθρώπους αυτή η σωματική επαφή δημιουργεί αυτόματα οικειότητα.

 

Παρηγοριά σ’ έναν ξένο

Πολύ συχνά είναι πιο εύκολο ν’ ανοιχτείς σ’ ένα ξένο άνθρωπο, παρά σε κάποιον γνωστό σου. Ένας ξένος δεν θα σε κρίνει, αλλά ακόμα κι αν το κάνει τι σημασία έχει αφού παραμένει ένας άγνωστος;

 

Άγχος κατά την πρώτη επαφή

Αυτές οι πρώτες στιγμές με ένα άτομα που μόλις γνώρισες συχνά είναι αμήχανες. Έτσι ορισμένοι άνθρωποι για να «σπάσουν» αυτή την αμηχανία και να προσπαθήσουν να βρουν κάποιο θέμα συζήτησης, το πηγαίνουν πιο προσωπικά και ξεκινούν αμέσως να μιλάνε για τις δικές τους εμπειρίες.

 

 

 

 

 

Πηγή:ipop.gr

Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net