Αγαπητοί μου αναγνώστες,

Πρόσφατα άκουσα μια υπέροχη ιστορία, την οποία αξίζει να μοιραστώ μαζί σας. Η ιστορία ξετυλίγεται σε μια εταιρεία με αυστηρούς ιθύνοντες και σκληρά εργαζόμενους. Μια μέρα φτάνοντας στα γραφεία τους, οι υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας, είδαν μια μεγάλη ανακοίνωση στην πόρτα που έγραφε:

«Χθες, το άτομο που εμπόδιζε την εξέλιξη σας σ’ αυτή την εταιρεία, πέθανε! Παρακαλούμε να λάβετε μέρος στην κηδεία που θα γίνει στο κατάλληλα διαμορφωμένο δωμάτιο».

Μετά το αρχικό σοκ από το θάνατο ενός συναδέλφου, όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται ποιος ήταν αυτός που εμπόδιζε την εξέλιξη των συναδέλφων του και της ίδιας του της εταιρείας. Η περιέργεια ήταν τέτοια που κλήθηκε το προσωπικό ασφαλείας για να μην υπάρξουν ατυχήματα από το συνωστισμό στο δωμάτιο της κηδείας. «Θέλω να δω ποιος είναι αυτός ο κερατάς που τόσο καιρό εμπόδιζε την αύξησή μου» είπε ένας υπάλληλος σε συνάδελφό του. «Τουλάχιστον τα τίναξε!».

Ένας – ένας οι περίεργοι υπάλληλοι, πλησίαζαν το φέρετρο και μόλις κοιτούσαν μέσα, έμεναν άφωνοι. Έμεναν για λίγο διάστημα να κοιτούν σιωπηλοί και σοκαρισμένοι… Υπήρχε ένας καθρέπτης μέσα στο φέρετρο! Οποιοσδήποτε κοιτούσε μέσα μπορούσε να δει τον εαυτό του. Μια πινακίδα δίπλα στον καθρέπτη έγραφε:

Υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο ικανό να βάλει όρια στην εξέλιξη σου.

ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ !

Είμαστε το μόνο πρόσωπο που μπορεί να ανατρέψει τη ζωή μας.
Είμαστε το μόνο πρόσωπο που μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία μας και την επιτυχία μας.
Είμαστε το μόνο πρόσωπο που μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό μας.

Η ζωή μας δεν αλλάζει όταν αλλάζει το αφεντικό μας, όταν αλλάζουν οι φίλοι μας, όταν αλλάζουν οι συγγενείς μας, όταν αλλάζουν οι συνάδελφοί μας, όταν αλλάζει η δουλειά μας, όταν αλλάζει ο σύντροφός μας.

Η ζωή μας αλλάζει όταν εμείς αλλάζουμε, όταν εμείς ξεπερνάμε τις περιορισμένες αντιλήψεις μας, όταν εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την ζωή μας.

Η πιο σημαντική σχέση στη ζωή μας είναι αυτή με τον εαυτό μας.

Βάσει αυτού , όταν κάποιος δεν αγαπάει τον εαυτό του, δεν μπορεί να αγαπήσει τίποτα και κανέναν. Πάσχει από την πιο σοβαρή ασθένεια, του έλαχε το μεγαλύτερο κακό, η μεγαλύτερη ατυχία.

Αγαπήστε τον εαυτό σας, φτιάξτε τον κόσμο σας, διαμορφώστε την πραγματικότητά σας… το αξίζετε. Τα πάντα είναι η αντανάκλασή μας… θέλω να πάρετε τα πιο όμορφα και γλυκά χρώματα… να σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και να ζωγραφίσετε τη δική σας…

 

 

 

 

 

Πηγή:newsfilter.gr

Image courtesy of radnatt at FreeDigitalPhotos.net