Ζούμε σε μια εποχή όπου η εμφάνιση αποτελεί το εισιτήριο που ανοίγει πολλές πόρτες. Η αλήθεια είναι ότι μια προσεγμένη εμφάνιση σε συνδυασμό με μια ευγενική συμπεριφορά, πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι μια εικόνα οικεία και ελκυστική προς όλους αλλά και επιθυμητή από όλους. Αυτό ισχύει γενικά, για άντρες και γυναίκες αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό στις γυναίκες. Κατά τους χειμερινούς μήνες είμαστε όλοι πιο ελαστικοί με τον εαυτό μας και τις απαιτήσεις μας από αυτόν. Μόλις αρχίσει όμως λίγο η θερμοκρασία να ανεβαίνει, ξεκινάει και ο πανικός. Διατροφή, δίαιτα, γυμναστήριο και ότι μπορεί να μας εξασφαλίσει την εμφάνιση που επιθυμούμε μπαίνει σε εφαρμογή. Προς τι όμως όλος αυτός ο παραλογισμός, το άγχος και ο πανικός; Είναι επιθυμία της κάθε γυναίκας ή ένας βαθύτερος εξαναγκασμός να ακολουθήσουμε τα πρότυπα που η ίδια η κοινωνία και η βιομηχανία μας έχει επιβάλλει;

 

Από μικρά κορίτσια μεγαλώνουμε σε έναν κόσμο που μας θέλει να είμαστε πραγματικά γυναίκες. Πάντα περιποιημένες, ξεκούραστες, όμορφες με ένα πλατύ χαμόγελο. Σε ένα κόσμο που στηρίζεται στο εμπόριο και στις πωλήσεις διαφόρων γυναικείων προϊόντων περιποίησης, μάθαμε όχι μόνο να βλέπουμε και να θαυμάζουμε το ωραίο αλλά και να προσπαθούμε να του μοιάσουμε. Φυσικά και θέλουμε να τραβάμε τα βλέμματα, φυσικά είμαστε γυναίκες, φυσικά εκπροσωπούμε το ωραίο φίλο και πρέπει να το στηρίζουμε. Ποιος όμως μπορεί να κρίνει αν τα πρότυπα που ακολουθούμε είναι σωστά και υγιή;

 

Δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια οι επιρροές μας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης τείνουν να χειροτερεύουν. Γυναίκες αδύνατες, στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας, με πολλές αισθητικές παρεμβάσεις οι οποίες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο εξωτερικό κομμάτι του εαυτού τους, αφήνοντας κενό το εσωτερικό. Ένα δώρο με ωραίο περιτύλιγμα που όταν το ανοίξεις, το περιεχόμενό του πιθανότατα θα σε απογοητεύσει. Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, το φαινόμενο αυτό δεν είναι ευθύνη των γυναικών αλλά του τρόπου με τον οποίο μεγαλώνουν και ανατρέφονται. Οι εικόνες που βλέπουν γίνονται αντικείμενο θαυμασμού και χαράζονται στο παιδικό μυαλό των κοριτσιών που τις ακολουθούν με μανία για μια ολόκληρη ζωή.

 

Μια διαρκής προσπάθεια για να είμαστε τέλειοι για τους άλλους χωρίς να βασιζόμαστε στο χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας. Αφήνουμε πίσω αυτά που μας γεμίζουν και μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Μια κοινωνία που νοιάζεται μόνο για το φαίνεσθαι και καθόλου για το είναι. Μια κοινωνία που γεννά και ανατρέφει αρρωστημένα πρότυπα όπως αυτά των πολύ αδύνατων κοριτσιών που υποσιτίζονται με σκοπό να αποκτήσουν ένα σώμα με αναλογίες μοντέλου, έτσι όπως μας το έμαθαν.

 

Κάθε γυναίκα έχει τη δική της ομορφιά ανεξάρτητα από τα μάτια, τα μαλλιά και το σώμα που μπορεί να έχει. Αυτό που μένει είναι ο χαρακτήρας και οι πράξεις. Αγαπήστε τον εαυτό σας έτσι όπως είναι χωρίς βέβαια να τα παρατάτε. Ας κάνουμε το καλύτερο για μας τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Δεν σταματάμε ποτέ να προσπαθούμε. Σίγουρα ο συνδυασμός ομορφιάς και προσωπικότητας θα είναι ακαταμάχητος.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsfilter.gr

Image courtesy of imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net