Πόσο όμορφη είναι η ζωή που ζείτε; Η οικονομική κρίση, οι αυξημένες υποχρεώσεις σας σε όλους του τομείς  δεν σας επιτρέπουν να δείτε την ομορφιά της ζωής που ζείτε. Ναι η ζωή είναι ωραία όσο κλισέ και αν σας ακούγεται  η φράση. Η ομορφιά συνιστά διαχρονικά ένα «αγαθό» επιθυμητό και πολύτιμο, η επιδίωξή της όμως δεν αφορά  μόνο την εξωτερική εμφάνιση όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας. Η ομορφιά μπορεί να βρίσκεται στα συναισθήματα, στις εμπειρίες,στις στιγμές και  στις σκέψεις.

Με ποιους τρόπους, όμως, μπορούμε να «προσθέσουμε» περισσότερη ομορφιά και «μαγεία» στη ζωή;  Από πού και πώς μπορούμε να αντλήσουμε ομορφιά, που τόσο χρειαζόμαστε, για να κάνουμε πιο «πλούσια» σε ερεθίσματα τη ζωή μας και δημιουργική την καθημερινότητά μας;

Αλλάξτε την καθημερινότητά σας με απλούς τρόπους και ζήστε την ομορφιά της ζωής

-  Αναθεωρείστε τις ιδέες σας.
Προκειμένου να  ενισχύσετε τη θετική σας διάθεση εκσυγχρονίσετε τις απόψεις σας εγκαταλείποντας αυτές που δεν σας εκφράζουν πια και δεν σας επιτρέπουν να κάνετε νέα ξεκινήματα. Αφήστε συνήθειες από τις οποίες δεν νιώθετε να  αντλείτε  πλέον  καμία ικανοποίηση και αντικαταστήστε αυτές με δράσεις που ανανεώνουν την καθημερινότητά σας.   Στην αρχή δεν θα προσλάβετε την ικανοποίηση που θα θέλατε, ωστόσο με τον καιρό οι καινούργιες αυτές  δραστηριότητες θα γίνουν οι αγαπημένες σας συνήθειες .

- Ζήστε  το παρόν
Είναι περισσότερο ωφέλιμο να σταματήσετε να αγχώνεστε για καταστάσεις που δεν μπορείτε  να ελέγξετε. Το άγχος είναι ο φόβος για το άγνωστο. Όταν έχετε μάθει να φοβάστε  μήπως έρθει το άγνωστο και τι θα πρέπει να κάνετε  εκείνη τη στιγμή, χάνετε από το παρόν.

- Νιώστε την αξία της κάθε στιγμής.
Η κάθε ασχολία σας μπορεί να μετατραπεί σε μια τεράστια πηγή ευχαρίστησης. Ξεκινήστε να νιώθετε ευγνωμοσύνη ακόμα και για πράγματα που θεωρείτε δεδομένα. Ευτυχία είναι να εκτιμάτε ένα όμορφο πρωινό, μια ζεστή κούπα με καφέ, κάποιες οικογενειακές στιγμές, την ανάγνωση ενός παραμυθιού με το παιδί σας. Ευτυχία είναι αν ξυπνάτε και να είστε υγιείς κι να βλέπετε τον ήλιο ή να ακούτε τη βροχή  και να τη μυρίζετε. Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα. Οι σύγχρονοι άνθρωποι παραπονιόμαστε γιατί δεν έχουμε την ευτυχία αλλά  στην πραγματικότητα έχουμε λάθος προσανατολισμό. Για σκεφτείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα νιώσετε ανικανοποίητη από τη ζωή σας.

- Δώστε βάση στις ανθρώπινες σχέσεις και επενδύστε σε αυτές.
Οι  διαπροσωπικές σχέσεις θα συνιστούν πάντα μια ανεξάντλητη πηγή θετικών συναισθημάτων και ευχάριστων στιγμών. Είναι σημαντικό να παραμερίζετε την πίεση και τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Να προτιμάτε από κοντά να τους εκφράζετε όσα νιώθετε γι’ αυτούς, να μοιράζεστε μαζί τους προβληματισμούς, χαρές και λύπες και να μην επιλέγετε πάντα τα απρόσωπα μέσα επικοινωνίας. Η επικοινωνία μέσα από τα  social media έχει περιορίσει την ευχαρίστηση που μπορούν να μας προσφέρουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Εσείς αντισταθείτε στην ευκολία της διαδικτυακής επικοινωνίας, υπερνικήστε τη σωματική και ψυχική   κούραση και πάρτε το αυτοκίνητό σας και οδηγείστε μέχρι το σπίτι του φίλου/φίλη σας για ένα ποτήρι κρασί και χαλαρή κουβεντούλα. Η αναζωογόνηση και η ζεστασιά από την επικοινωνία θα σας ανταμείψουν για την τόση προσπάθειά σας.

 

Εμπνευστείτε από τη μαγεία της φύσης
- Η φύση προσφέρει μια πανδαισία χρωμάτων και θαυμάτων. Μας  χαρίζει άπειρες και ανεξάντλητες στιγμές ομορφιάς και αναζωογόνησης, όλες τις εποχές του χρόνου, με όσα μπορούμε να βιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις κοντά σε αυτήν. Επιλέξτε στον ελεύθερο σας χρόνο να βρίσκεστε στη φύση. Οι ήχοι της και  οι μυρωδιές θα σας δώσουν ευτυχία και θα γεμίσετε με αυτήν Η φύση είναι γενναιόδωρη… αρκεί να τη συναντήσετε.  «Η φύση ζωγραφίζει για εμάς, κάθε μέρα, εικόνες ανυπέρβλητης ομορφιάς, φτάνει μόνο να έχουμε μάτια να τις δούμε» (Τζον Ράσκιν, 1819-1900, συγγραφέας και ζωγράφος).

- Βάλτε  στη ζωή σας το χιούμορ.
Παρόλο που στις μέρες μας είναι όλο και λιγότερα αυτά που μπορούν να σας κάνουν να δείτε με ευχάριστη διάθεση τη ζωή, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να προσπαθήσετε να εντάξετε στη ζωή σας την αίσθηση του χιούμορ και το γέλιο και να μη φοβάστε να χαρείτε. Οι ενδορφίνες που παράγονται με το γέλιο μπορούν να σας προσφέρουν ηρεμία και τόνωση, ασκώντας κάποιες φορές ακόμα και «θεραπευτική» επίδραση στον οργανισμό σας και αναδεικνύοντας την αξία του γέλιου στις δύσκολες συγκυρίες. 

- Δώστε αγάπη.
Η αγάπη είναι η μόνη ενέργεια που μπορεί να πολλαπλασιάσει τα θετικά στοιχεία στη ζωή μας, μια ζωτική δύναμη που μπορεί να επηρεάσει με θετικό τρόπο το μέλλον μας. Αποτελεί το έρεισμα και την αφετηρία και άλλων συναισθημάτων και γίνεται η κινητήρια δύναμη που σας ωθεί να εξωτερικεύετε τις αρετές, τα προσόντα και τα ταλέντα σας, παράγοντας δημιουργικό έργο. Επενδύοντας με την αγάπη όλες σας τις δραστηριότητες χαρίζετε στον εαυτό σας ανεκτίμητα δώρα και μια ζωή γεμάτη ομορφιές.

 

Πηγή: govastileto.gr