Τα προβλήματα και τα σκαμπανεβάσματα σε αυτήν την ζωή είναι αναμενόμενα, το πώς τα διαχειρίζεται ο καθένας είναι κάτι διαφορετικό. Γενικά  υπάρχουν τύποι ανθρώπων που κατηγορούν άλλους για τα αισθήματά τους και για τις δυσκολίες που περνάνε και άλλοι που λογοδοτούν για την κατάστασή τους και εστιάζουν στην επίλυση προβλημάτων. Εσείς σε ποια κατηγορία  βρίσκεστε;

 

Παραπονιέστε για το ίδιο πρόβλημα

Η ζωή είναι γεμάτη από προκλήσεις, αλλά όταν τηρείτε μια υγιή στάση και δράση, η φύση αυτών των προβλημάτων βελτιώνεται μέχρι να λυθούν. Όταν διαμαρτύρεστε συνέχεια, σημαίνει ότι έχετε κολλήσει σε λεπτομέρειες. Πιστεύετε με υπερβολικές λεπτομέρειες πώς είστε αθώοι και ότι κάποιος ή κάτι άλλο φταίει. Δεν βλέπετε καθαρά, γιατί θεωρείτε πως δεν έχετε κανέναν έλεγχο. Η αλήθεια όμως είναι ότι έχετε δύναμη και μπορείτε να έχετε την δική σας επιλογή. Με δική σας επιλογή μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη σκέψη για  μια πιο θετική κατεύθυνση.

 

Επαναλαμβανόμενη δυσαρέσκεια

Η δυσαρέσκεια είναι μια έντονη πικρία που νιώθουμε όταν κάποιος κάνει κάτι λάθος σε εμάς ή πιστεύουμε ότι αντιμετωπίσαμε κάτι άδικα, ένα απολύτως φυσικό συναίσθημα. Ωστόσο, όταν το αισθανόμαστε συνέχεια, είμαστε σε κατάσταση «θύματος». Εάν η δυσαρέσκεια είναι το συναίσθημά σας, τότε εστιάζετε στους άλλους και τις ενέργειές τους, αντί να προβάλλετε τον εαυτό σας και την ικανότητά σας να αλλάξετε την κατάσταση.

 

Ρίχνετε σε άλλον το βάρος

Κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αναστατωμένοι ή θυμωμένοι, παρά μόνο ο εαυτός σας. Επιλέγετε να αισθάνεστε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, με βάση τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύετε την κατάσταση και τη σημασία που συσχετίζετε με αυτήν. Αν δεν θέλετε να νιώθετε αναστατωμένοι ή θυμωμένοι, πρέπει να είστε υπεύθυνοι για τα συναισθήματά σας και να μάθετε πώς να επιλέγετε τις αντιδράσεις σας αντί να τους επιτρέψετε να επιλέγουν μόνα τους.

 

Κάνετε διαρκώς τα ίδια λάθη

Όταν μπαίνετε στον ίδιο τύπο σχέσεων, εργάζεστε στον ίδιο τύπο εργασίας και επαναλαμβάνετε τα ίδια λάθη, είναι ένα σημάδι ότι δεν παίρνετε την σοβαρότητα των καταστάσεων. Τα σχέδια και τα πρόσωπα μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά τα στοιχεία δεν είναι. Τα επαναλαμβανόμενα θέματα στη ζωή χρησιμεύουν ως μάθημα ότι μας λείπει κάτι ή ότι επιλέγουμε να το αγνοήσουμε. Χρησιμοποιήστε αυτά ως μαθήματα που θα μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις περιοριστικές πεποιθήσεις που σας εμποδίζουν να αλλάξετε.

 

 

 

 

flowmagazine.gr