Κάθε άνθρωπος όταν αρχίζει και μεγαλώνει κάνει την αυτοκριτική του. Ορισμένοι άνθρωποι νιώθουν πλήρεις και ευτυχισμένοι με όσα έζησαν και όσα κατάφεραν να κερδίσουν στην πορεία της ζωής τους. Οι περισσότεροι όμως κοιτώντας πίσω ανακαλύπτουν λάθη που έκαναν, πράγματα που δεν έκαναν, λόγια που δεν είπαν, και όσα θα μπορούσαν να έχουν αλλά τα έχασαν.

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι ίσως η ζωή είναι πολύ μικρή για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή που το σκεπτόμαστε δεν έχουμε κάνει.

Ίσως το πρόβλημα είναι ότι στη διάρκεια της ζωής μας κάνουμε λάθη ή παραλείπουμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα, με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι.

Το πιο συνηθισμένο είναι το λάθος που κάνουμε να μην εκτιμάμε την κάθε στιγμή που βιώνουμε και να μην τη ζούμε στο 100%. Κάθε καλή αλλά και κακή στιγμή τη φορτίζουμε με παράλληλα συναισθήματα και γεγονότα και δεν τη ζούμε στο έπακρο, ώστε να νιώσουμε την πληρότητα που επιθυμούμε. Ακόμα και μια κακή στιγμή έχει κάτι να μας διδάξει.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ορισμένα πράγματα στην ηλικία που μπορούμε να τα κάνουμε. Δεν πρέπει να υπολογίζουμε στο μέλλον με σιγουριά. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, τα οποία ίσως σε μεγαλύτερες ηλικίες να είναι δύσκολο να συμβούν. Είναι καλό λοιπόν να αρπάζουμε κάθε ευκαιρία καθώς είναι βέβαιο ότι όλα γίνονται για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, οι ευκαιρίες εμφανίζονται μια συγκεκριμένη στιγμή και κανείς δεν εγγυάται ότι θα επανεμφανιστούν.

Γενικότερα, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να αναβάλλουμε πράγματα πιστεύοντας πραγματικά πως θα μπορέσουμε στην πορεία να τα πράξουμε ή να τα ζήσουμε. Η αναβλητικότητα είναι μια πολύ κακή επιλογή.

Αυτό που μπορεί να βοηθήσει αρκετά είναι να βάζει κανείς σε μια λίστα τους στόχους που θέλει να πετύχει στη ζωή του και να προσπαθεί μέρα με τη μέρα να τους πραγματοποιεί, σβήνοντας όλο και περισσότερες επιθυμίες με το πέρασμα του χρόνου. Ακόμα κι αν στο τέλος δεν έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι, το σίγουρο είναι ότι θα νιώθεις ευτυχισμένος που  καταφέρεις να κάνεις πραγματικότητα έστω και μερικά από τα μεγαλύτερα σου όνειρα.

Τέλος, θα ήθελα να χρησιμοποιήσω μια ξακουστή φράση που σε όλους μας αρέσει να την ακούμε λίγοι όμως την αφομοιώνουμε και την κάνουμε πράξη.

«Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά να μετανιώσεις για κάτι που ήθελες αλλά δεν το έκανες»

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλές φορές θεωρούμε ότι κάτι το οποίο θέλουμε να κάνουμε είναι λάθος και έτσι το απορρίπτουμε με αποτέλεσμα να γεμίζουμε απωθημένα. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να κάνει κανείς λάθη και να μαθαίνει από αυτά, παρά να μένει αδρανής και να απορεί στην πορεία τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε κάθε κατάσταση που έχει απορρίψει στο παρελθόν.

Ας βάλουμε στόχους στη ζωή μας και ας προσπαθούμε καθημερινά να τους πετύχουμε. Ας κάνουμε λάθη για να μάθουμε από αυτά και ας αφήνουμε όσο λιγότερα απωθημένα μπορούμε. Το σίγουρο είναι το παρόν και αυτό πρέπει να ζήσουμε.

Η ζωή είναι μικρή για να κάνεις όλα όσα θέλεις, αυτό όμως που θα σε κάνει ευτυχισμένο είναι να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς.

 

 

 

 

Λευκά είδη και ρούχα της Disney!!!!!

Για αγορές κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://www.facebook.com/pg/kindslinenandclothes/posts/?ref=page_internal

 

 

πηγή:flowmagazine.gr