Πόσες φορές έχετε νιώσει να μην μπορείτε άλλο, να θέλετε να το σκάσετε για κάπου, για να μην σκάσετε οι ίδιοι; Πόσες είναι εκείνες οι φορές που ακούσατε υπομονετικά, λόγια στα οποία κανονικά έπρεπε να κλείσετε τα αυτιά σας;

 

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να το κάνετε!

 

Ξέρατε ότι κάθε φορά που νιώθετε πίεση από κάτι ή από κάποιον, δημιουργείτε άγχος και στρες στον οργανισμό σας; Ξέρατε ότι αυτά  δυσκολεύουν τον ύπνο και συνεπώς την ξεκούρασή σας; Ρωτήστε τώρα τον εαυτό σας γιατί επιτρέπετε να συμβαίνει αυτό, όταν απλά θα μπορούσατε να αγνοήσετε πικρόχολα σχόλια ή συζητήσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα, ψυχικά και νοητικά. 

 

Όπως συμβαίνει και με τους κακεντρεχείς ανθρώπους, που τείνουν να διοχετεύουν την αρνητική τους ενέργεια παντού στο χώρο, έτσι γίνεται και με τις συζητήσεις που δεν σας ωφελούν σε κάτι ή με τα συμβάντα και τα γεγονότα που θα σας χαλάσουν τη διάθεση. Ορισμένες φορές, ξέρετε πολύ καλά  πότε,  δεν χρειάζεται να δίνετε σημασία και όμως συνεχίζετε να το κάνετε... Εκείνες τις φορές αναλώνετε τους εαυτούς σας, παρατείνοντας καταστάσεις οι οποίες έμελλαν να είχαν τελειώσει. Ίσως από συνήθεια,  ευγένεια ή ακόμα και βαρεμάρα. Όποια και αν είναι η αιτία, δεν χωράει δικαιολογία. Διότι βαραίνετε τους εαυτούς σας με περισσότερες έννοιες από ό,τι ήδη έχετε.

 

Άδοξες καταστάσεις, σημαντικά διλήμματα, πολυπόθητα ζητήματα και  προβλήματα... Ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίσετε όπως τους αρμόζει. Όταν εμφανίζονται προσπαθούμε να τα εξαφανίσουμε, χωρίς δεύτερες σκέψεις ή γνώμες, χωρίς διαδικτυακές συμβουλές ή φιλικές γραμμές υποστήριξης, χωρίς προκαταλήψεις και κυρίως χωρίς καθυστερήσεις.

 

Όταν «τραβάτε ένα πρόβλημα να κοιμηθεί μαζί σας» να είστε σίγουροι ότι όταν ξυπνήσετε θα είναι ακόμα δίπλα σας.  Όταν το παίρνετε μαζί σας στο μεσημεριανό, θα τραφεί κοντά σας- και πάει λέγοντας. Μην ξεχνάτε ότι όταν μιλάτε για το πρόβλημά σας το μεγιστοποιείτε. Όταν όμως του αφήνετε μόνο το χώρο και το χρόνο που αναλογεί για να αντιμετωπιστεί, δεν το αφήνετε να εισχωρήσει και να επηρεάσει την συμπεριφορά σας ή πιθανώς  να εμπλακεί με άλλα και να φαντάζει τεράστιο.

 

Σκεφτείτε μια κατάσταση στην οποία, θα αγνοήσετε κάτι που σας ενοχλεί. Τελείως ή τουλάχιστον νοητά, δίνοντας την εντύπωση ότι σας ενδιαφέρει να ακούσετε, ενώ στην πραγματικότητα το έχετε αφήσει να περάσει χωρίς να σας επηρεάσει. Χωρίς τύψεις, χωρίς σχόλια, χωρίς να σας νοιάζει. Απλά θα δώσετε τη σημασία που του αξίζει, ενίοτε καμία! Αυτόματα θα γίνετε λίγο πιο χαρούμενος και όχι σκυθρωπός. Θα νιώσετε ωραία και όχι πιεστικά. Θα καταλάβετε ότι κάποια πράγματα ή άτομα οφείλουν να ζουν λίγο μακριά από εσάς, ή πολύ μακριά. Θα δείτε τότε ότι μερικές φορές ίσως αφιερώνουμε το χρόνο μας εκεί που δεν χρειάζεται- σε καταστάσεις που μας φθείρουν και άλλοτε μας πονάνε. Και, τέλος, θα κατανοήσετε το πόσο εύκολα μπορείτε, αγνοώντας ή αφήνοντας τις έννοιες πίσω, να γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι!

 

 

 

 

 


Πηγή: flowmagazine.gr

 Image courtesy of  jk1991 at FreeDigitalPhotos.net