Είναι δύσκολο να αντισταθείς στις πιέσεις της κοινωνίας όταν περνάς τα 30. Μία σειρά από μελέτες, δείχνουν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες στα 30 τους, υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος. Μην σπαταλάς τον χρόνο σας να ανησυχείς για το τι δεν έχει γίνει ακόμη. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Είναι καιρός να αρχίσεις να ζεις τη δική σου ζωή και απολαμβάνοντας κάθε ευκαιρία που μπορεί να εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Σταμάτα να περνάς ατελείωτες ώρες στο γραφείο

Στα 20 μας, δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας και να βγάλουμε περισσότερα χρήματα. Αγνοούμε την οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους αλλά κυρίως την υγεία μας. Στα 30 μας, θα πρέπει να ξεχάσουμε τη δουλειά και τα χρήματα. Αν περνάς τον περισσότερο χρόνο δουλεύοντας, καλό είναι να θυμηθείς ότι δεν είσαι πλέον 20. Εστίασε στο σπίτι, την οικογένεια, τις επιθυμίες και τα χόμπι. Έχεις τόσα πολλά πράγματα να κάνεις πριν γίνεις 40.

Δεν είσαι μεγάλος

Όσων χρονών κι αν είσαι, είσαι τόσο νέος όσο ήσουν και στα 20 σου. Δεν έχει έρθει το τέλος της ζωής σου. Είναι μία καινούργια αρχή. Θέσε στόχους και πέτυχέ τους. Θέλεις να κάνεις ένα νέο τατουάζ; Να ταξιδέψεις μόνη σου; Να αρχίσεις ένα ασυνήθιστο χόμπι; Κάντο. Θυμήσου ότι ζεις μόνο μία φορά, οπότε κάνε ότι σε ευχαριστεί.

Μην μεγαλοποιείς τα γενέθλια

Ποιος νοιάζεται αν γίνεσαι 31 ή 38; Είναι μία ακόμα ημέρα. Είναι χάσιμο χρόνου να αγχώνεσαι για τα νούμερα. Απόλαυσε την τούρτα σου, χόρεψε και διασκέδασε με τους ανθρώπους που αγαπάς. Εσύ θα αποφασίσεις αν θα περάσεις αυτή την ημέρα χαρούμενη ή θλιμμένη. Το πιο πιθανό είναι να μην νιώσεις τη διαφορά μεταξύ 31 και 38.

Η υγεία είναι πλούτος

Αγνόησες την υγεία σου στα 20. Έφαγες φθηνό φαγητό, ήπιες πολύ αλκοόλ, διασκέδασες μέχρι τελικής πτώσεως, δούλεψες υπερβολικά και έκανες πράγματα που σχεδόν κατέστρεψαν την υγεία σου. Τώρα είναι ο καιρός για να προσέξεις τον εαυτό σου. Φάε υγιεινά, γυμνάσου, μείνε κοντά στη φύση, κάνε διαλογισμό και άκου τον εαυτό σου. Όσο πιο πολύ προσέχεις την υγεία σου στα 30, τόσο πιο υγιής θα είσαι στα 70 σου.

Το δράμα δεν αλλάζει τίποτα

Τα κουτσομπολιά στο γραφείο, το δράμα στις σχέσεις, στην οικογένεια, στους φίλους, και γενικά οπουδήποτε, δεν σου προσφέρει τίποτα. Εστίασε στον εαυτό σου και τις ανάγκες σου. Μην ξοδεύεις την ενέργειά σου σε δράματα. Πλέον, είσαι πιο σοφός και έξυπνος. Θυμήσου ότι βρίσκεσαι σε αυτόν τον κόσμο για να κάνεις καλές πράξεις, να είσαι χαρούμενος και να κάνεις κι άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Κυνήγα τα όνειρά σου

Πολλοί 30άρηδες χάνουν φανταστικές ευκαιρίες γιατί δεν πιστεύουν στον εαυτό τους ή θεωρούν ότι είναι πολύ μεγάλοι για να κάνουν αλλαγές. Ανησυχείς για το τι λένε οι άλλοι, και καταλήγεις να αφήνεις κάθε καλή ευκαιρία που σου εμφανίζεται. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου μόνο και μόνο επειδή πέρασες τα τριάντα.

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις χαμένος

Υπάρχει ένα στερεότυπο που θέλει τους 30άρηδες να ξέρουν ακριβώς τι θέλουν από τη ζωή τους, να έχουν αποκτήσει σπίτια, αυτοκίνητα, χρήματα, οικογένεια, ονειρεμένες δουλειές και γενικά ό,τι θελήσουν. Ξέχνα τα όλα αυτά. Αν νιώθεις χαμένος, δεν σημαίνει ότι η ζωή σου δεν είναι σωστή ή ότι έκανες κάτι λάθος. Ακόμα κι αν είσαι single, χωρίς παιδιά και χρήματα, να είσαι χαρούμενη με την ηλικία σου και να πιστέψεις σε ένα χαρούμενο μέλλον. Θα έρθει και η δική σου στιγμή.

 

 

 

 

 

Πηγή: tsemperlidou.gr

Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net