Γράφει η Αρφαρά Μαρία

 

Γίνεται να  είμαστε αρεστοί από όλους ; και βέβαια όχι!! Όσο και αν προσπαθούμε να είμαστε αγαπητοί από τον κόσμο τον οποίο συναναστρεφόμαστε , αυτό δεν θα είναι ποτέ εφικτό! Και αυτό γιατί ο κάθε άνθρωπος, σκέφτεται και πράττει διαφορετικά!

 

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων  που η καχυποψία είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους! Σκέφτονται πάντα αρνητικά για τους συνανθρώπους τους ,έχοντας πάντα έναν κακό λόγο να πουν! Τι και αν προσπαθείς να τους κάνεις να σε συμπαθήσουν ; Αυτό θα ήταν μάταιο!

 

Μια άλλη κατηγορία ανθρώπων διακατέχεται  από την ζήλια! Θέλουν να έρχονται σε επαφή μόνο με άτομα που θεωρούν κατώτερα από αυτούς , ώστε να νιώθουν εκείνοι ανώτεροι! Έτσι επιλέγουν προσεκτικά τους φίλους  τους ώστε να  κρατούν πάντα αυτοί  τα ηνία της  εκάστοτε σχέσης!

 

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους ,  κρύβοντας τα αληθινά τους συναισθήματα κάτω από την μάσκα της υποκρισίας! Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν την εμπιστοσύνη από τους συνανθρώπους τους και γυρίζοντας τους την πλάτη, τους κακολογούν ασύστολα!

 

Γιαυτό λοιπόν μην στεναχωριέσαι  αν κάποιοι δε σε συμπαθούν, σε αποφεύγουν ή σε κακολογούν! Ο κάθε άνθρωπος  έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης τον οποίο είναι αδύνατον να αλλάξουμε!! Αυτό που έχει σημασία είναι πως βλέπεις εσύ τον εαυτό σου: αν νιώθεις καλά με αυτόν τότε είσαι στον σωστό δρόμο! Σε αντίθετη περίπτωση είναι καιρός να  καλλιεργήσεις την αυτοεκτίμησή σου! Μόνο τότε θα μπορείς  να πεις περήφανα  ΄΄ σε οποίον αρέσω΄΄ και να μην σε αγγίζουν τα κακόβουλα σχόλια!

 

 

 

copyright gynaikoparea.gr

Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net