Μια καλή απάντηση όταν κάποιος σας ρωτάει πόσο χρονών είστε, θα είναι πάντα η εξής, «όσο δείχνω».  Υπάρχουν κάποιες συνήθειες  που συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι, οι οποίες αυτόματα τους κάνουν να φαίνονται μικρότεροι.  Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές και αν ταιριάζουν με τις δικές σας!

 

  • Δεν διστάζουν να πουν ναι στο παιχνίδι. Με τον όρο παιχνίδι νοούνται από τα κλασσικά επιτραπέζια μέχρι και εκείνα που χρειάζονται μπάλες, κυνηγητό ή να κρύβεστε! Αφήνοντας τον εαυτό σας ελεύθερο να ευχαριστηθεί το παιχνίδι, χωρίς ταμπού και στερεότυπα υποτιθέμενης ηλικίας, ενεργοποιείτε ξανά πτυχές του εαυτού σας που ίσως είχατε καιρό να δείτε, όπως ανεμελιά, ενεργητικότητα και ζωντάνια.

 

  • Προτιμούν να βγουν έξω από το να παραμείνουν σπίτι. Θυμάστε την ηλικία που θέλατε μόνο  να βγαίνετε έξω; Γιατί φτάσατε στο σημείο να την αναπολείτε ενώ είναι μπορείτε να τη ζείτε; Αν υπάρχει οικονομική στενότητα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση. Μπορείτε να απολαύσετε μια απογευματινή βόλτα ή ένα βραδινό περίπατο, δίχως να αναγκαστείτε να καθίσετε σε κάποιο μαγαζί αλλά ούτε κλεισμένοι μέσα!

 

  • Δεν φοβούνται να ονειρεύονται. Τι κι αν υπάρχει αστάθεια και προβλέπονται δύσκολοι καιροί; Να ονειρεύεστε αυτά που επιθυμείτε. Διότι τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα – αντίθετα, αποτελούν ένα δώρο που μας έχει δοθεί, να δημιουργούμε καταστάσεις που δεν υπάρχουν. Δεν φαντάζει σχεδόν μαγικό; Όταν δεν μπορείτε  να έχετε κάτι , μην ξεχνάτε, μπορείτε να το ονειρεύεστε …μέχρι να το αποκτήσετε.

 

  • Προσπαθούν να βγάλουν το καλό από καθετί που συμβαίνει. Είτε αυτό καλείται αισιοδοξία, είτε αφέλεια ή μερική αποποίηση ευθυνών, όπως και να έχει, είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα και εύκολα φεύγουν τα βάρη από πάνω σας και νιώθετε καλύτερα. Από μια στιγμή και έπειτα στη ζωή σας, ξεκινάτε να έχετε ευθύνες, τις οποίες συνήθως δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε και ενίοτε σας βαραίνουν πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε, αφού συνδυάζονται με άγχος και στρες.

 

  • Γελάνε πολύ και συχνά. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι δε σταματάς να γελάς επειδή γερνάς, γερνάς επειδή σταματάς να γελάς. Νομίζω ότι τα καλύπτει όλα. Ποτέ δεν θα υπάρξει έννοια τόσο δυνατή που να μας κάνει να απολαμβάνουμε περισσότερες στιγμές από ότι το γέλιο.

 

Το ότι μεγαλώνουμε δεν θα πρέπει απαραίτητα να συμβαδίζει με το να γερνάμε. Το ότι προστίθεται κάθε χρόνο ένα κεράκι στη τούρτα μας, δεν χρειάζεται να μας ωριμάζει με απόλυτη σοβαρότητα, αλλά με εμπειρίες! Αν δεν έχετε κάποιο χαρακτηριστικό από τα παραπάνω, ισχύει και εδώ ότι, ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις κάτι καλό.

 

 

 

 

 

 

 

 

flowmagazine.gr

Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net