10 αλήθειες για τις ανθρώπινες σχέσεις

 

mother-and-daughter-smiling


Γράφει η Αρφαρά Μαρία

 

1. Ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται δεν απαιτείται! Οταν είσαι ευγενής με ανθρώπους που μπορεί να σου φερθούν με αγένεια , τους αναγκάζεις με τον τρόπο σου να ανέβουν στο επίπεδο σου. Οπως για παράδειγμα, οδηγούσα στο δρόμο ,οταν μια κοπέλα βρέθηκε στο αντίθετο ρέυμα και κόντεψε να πέσει πάνω μου. Εγω κατέβασα το παράθυρο και της είπα με ευγένεια΄΄ σας παρακαλώ, προσέχετε εχω τρία παιδιά στο αυτοκίνητο'' . Μου ζήτησε συγνώμη ακόμα στο ευγενικά, της χαμογέλασα και την χαιρέτησα! τι θα γινόταν αν άρχιζα να βρίζω; πως θα ηταν δυνατόν να απαιτήσω την ευγένεια και τον σεβασμό του άλλου;

 

2. Οσο πιο ειλικρινής ήμαστε με τους αλλους, τόσο πιο αντιπαθητικοί γινόμαστε!!! Λίγοι θα το εκτιμήσουν και αυτοί αξιζουν να είναι κοντά μας! Να είστε αληθινοί!!!

 

3. Οταν είστε θυμωμένοι , δώστε χρόνο στον εαυτό σας πριν να απαντήσετε ! Ακόμα και ας φέρθηκαν άδικα ή σκληρά, πριν εξαπωλύσετε πυρά εναντίον κάποιου απαντώντας με σκληρότερα λόγια σκεφτείτε το διπλά! Θα χάσετε το δίκιο σας και θα είστε εσείς ο φταίκτης στο τέλος!

 

4. Αχαριστους ή επικριτικούς ανθρώπους θα συναντήσετε πολλούς. Αν όμως συνεχώς εχετε την τάση να παραπονιέστε οτι σας εκμεταλέυονται ή σας μειώνουν , σκεφτείτε :μήπως φταίτε εσείς γιαυτό ; Πολλές φορές με την στάση μας προσελκύουμε τέτοιες συμπεριφορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε!! Πρέπει λοιπόν να βάζουμε όρια στις συμπεριφορές των άλλων που μας ενοχλούν ή να τους αποφύγουμε ευγενικά.

 

5. Συγχώρεσε και προχώρα, όσο δύσκολο και αν είναι!! Μην αφήνεις τον θυμό και το μίσος να σε κυριέυσει.Είναι εις βάρος σου!!! Προσπάθησε να σκεφτείς γιατί μπορεί να είχε αυτή την συμπεριφορά το άτομο που σε πλήγωσε, δικαιολόγησε τον μέσα σου .Σκέψου τι μάθημα πήρες απο την σχέση που είχες μαζί του είτε φιλική , είτε ερωτική και πως μπορεί αυτό να σε ωριμάσει και να σου δώσει τα εφόδια να αντιμετωπίσεις καλύτερα παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

 

6. Μην φοβάσαι να δώσεις αγάπη!!!!Δώσε απλώχερα !!! Να λες αυτό που αισθάνεσαι εκείνη την στιγμή!! Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω...

 

7. Ανθρώποι που σε νοιάζονται καθημερινά , είναι οι πραγματικοί σου φίλοι. Κράτησε τους κοντά σου.. Ακόμα και αν περάσαν τα χρόνια, τι και αν κάνατε οικογένεια , σου αφιερώνουν ενα πεντάλεπτο καθημερινά, σε αγαπάνε πραγματικά!!

 

 

8. Η αγάπη ανάμεσα στα αδέρφια, καλλιεργείται απο τους γονείς!! Φροντίστε λοιπόν να δημιουργήσετε στα παιδιά σας απο μικρή ηλικία ενα δεσμό αγάπης.

 

9. Για να αγαπήσεις τους άλλους πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου! Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα!

 

10. Πολλές φορές έχουμε την τάση να βγάζουμε έυκολα συμπεράσματα για κάποιον και να κρίνουμε έυκολα . Δώσε χρόνο στους άλλους. Ο κάθε άνθρωπος έχει βιώσει διαφορετικές καταστάσεις και κουβαλάει την δική του ιστορία που μπορεί να είναι πολύ σκληρή.

 

 

 

 

 

© 2015 copyright gynaikoparea.gr

Photo of nenetus at FreeDigitalPhotos.net