Ασε το facebook και ζήσε την στιγμή!!!!

 

 

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

 

Μεγάλωσα την δεκαετία του 80!! τι ωραία χρόνια.... Κινητά δεν υπήρχαν και οταν άρχισαν να κυκλοφορούν στις αρχές της δεκαετίας του 90 ηταν τοσο ακριβά που ελάχιστοι αγόραζαν! Δεν τα χρειαζόμασταν άλλωστε!

 

Κάναμε βόλτες με τα ποδηλατά μας στους άδειους δρόμους, παίζαμε μήλα στην μέση του δρόμου, κρυφτό, φτιάχναμε τα δικά μας σπίτια απο τούβλα στα χωράφια, κάναμε συλλογή απο σελίδες αλληλογραφίας τις οποίες ανταλλάσαμε αν τις είχαμε διπλές...

Την έχω ακόμα αυτή την συλλογή,να μου θυμίσει μια εποχή αθώα, μια εποχή χωρίς εγληματικότητα, μια εποχή που αφηναμε τα κλειδιά μας πίσω απο τις πόρτες του σπιτιού μας χωρίς να φοβόμαστε.

 

Οι νέοι , επικοινωνούσαν με γράμματα.....Πόση χαρά ένιωθα οταν γύριζα απο το σχολείο και μου έλεγε η μαμα μου '' εχεις γράμμα''!!!

Βγάζαμε φωτογραφίες και περιμέναμε πως και πως να εμφανίσουμε το φιλμ για να τις δούμε!!! μας έτρωγε η αγωνία!!!!

Στο τηλεφωνο μιλούσαμε ελάχιστα αφου ηταν προτιμότερη η οπτικη επαφη! Και οταν μας μιλούσαν οι φίλοι μας, τους κοιτούσαμε στα μάτια με προσοχή χωρις να αποσπά τίποτα την προσοχή μας.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει..... Τα φλερτ στις καφετέριες αντικαταστάθηκαν απο το facebook. H οπτική επαφή απο το skype. Tώρα οι νέοι δεν λένε πάμε για καφέ αλλά '' θα τα πούμε Online''

Mε στεναχωρεί οταν βλέπω ανθρώπους κάθε ηλικίας στις καφετέριες αντί να συζητάνε μεταξύ τους να είναι ο καθένας χαμένος στο κινητό του, να απαντάει στα μυνηματα του στο facebook και να χάνει την κάθε στιγμή!! ναι την χάνει!!!!!

 

Οταν βρίσκεστε έξω αφηστε το κινητό στην ακρή ή ακομα καλύτερα κλείστε το ζήστε την στιγμή!!! απολάυστε την υπέροχη θέα, μιλήστε στον φίλο , στην φίλη σας που βρίσκετε δίπλα σας..... Ο χρόνος κυλάει γρήγορα, και είναι μικρές στιγμές..... Γιαυτο λοιπόν να τις ζείτε!!!! Αφηστε το internet για το σπίτι οταν θα είστε μόνοι. Φλερτάρετε στα κλαμπ , γνωρίστε κόσμο μέσω φίλων σας, χωρίς να σας αποσπά την προσοχή το κινητό σας.....

 

Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα και το μόνο που θα θυμάστε είναι οι ώρες που ξοδέψατε μπροστά σε μια οθόνη.

 

Βγείτε έξω!!!!!!!!!!!!! ζήστε!!!!!!!!!! διασκεδάστε!!!!!!!!!!!!!!!

 

Αρφαρά Μαρία

 

© 2015 copyright gynaikoparea.gr

Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net