Αυτοί που παντρέυονται απο έρωτα και αυτοί απο ανάγκη!

 

mother-and-daughter-smiling

 

Οι γυναίκες αλλά και οι άντρες, μάλλον θα πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις για τις προθέσεις του αγαπημένου τους… 

 

«Μην μας καλείται σε γάμους που δεν υπάρχει έρωτας»! Αυτή η φράση που άκουσα πρόσφατα, κρύβει τόσα πολλά και είναι μεγάλο χαστούκι. Ζευγάρια στις μέρες μας είτε αποφεύγουν το γάμο, είτε θέλουν βεβαίως να προχωρήσουν σε έναν δεύτερο, είτε παντρεύονται από αληθινό έρωτα, είτε παίρνουν την απόφαση να ανέβουν τα σκαλιά της Εκκλησίας γιατί όλη η παρέα αποκαταστάθηκε και άρχισαν να αισθάνονται οι… «μαγκούφηδες» της υπόθεσης. Μαγκούφης όμως δεν υπάρχει πουθενά, παρά μόνο στα σενάρια του μυαλού τους….

Ποιος λέει εάν όντως υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να παντρευτεί κανείς και ποιος στο επιβεβαιώνει ποια είναι όντως αυτή η «σωστή» στιγμή. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να γνωρίζει αρκετά καλά τον εαυτό του, τα θέλω του και να μην επηρεάζεται από όσα βλέπει να συμβαίνουν στον περίγυρο του.

Εάν με έναν άνθρωπο αισθάνεσαι «σπίτι σου», τότε σίγουρα αυτός είναι ο άνθρωπος σου και δεν τον θες πουθενά αλλού παρά μόνο κοντά σου.

Ένας σημαντικός λόγος για να προχωρήσει κανείς στο γάμο, είναι σίγουρα η δημιουργία οικογένειας. Δεν σημαίνει πως όλοι οι άνθρωποι γεννηθήκαμε για να φέρουμε στον κόσμο παιδιά. Και σίγουρα η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη άρα πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος ποια θα είναι η μελλοντική μητέρα ή ο πατέρας των παιδιών σου. Να σε εμπνέει και το αντίθετο. Να την σέβεσαι, να την αγαπάς και να βλέπεις στη λάμψη των ματιών της τα παιδιά σου… Γιατί εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε αυτός δεν είναι γάμος από έρωτα, αλλά από ανάγκη…

 

Υπάρχουν άνθρωποι που παντρεύονται γιατί έχουν φτάσει σε κάποια ηλικία και φοβούνται για τη συνέχεια. Φοβούνται τη μοναξιά, φοβούνται τον χρόνο που αισθάνονται να τρέχει πιο μπροστά από τις εξελίξεις της ζωής τους….

 

Το κάθε τι έρχεται σίγουρα στην ώρα του και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιάζεις τα πράγματα. Γιατί τον άνθρωπο που επιλέγεις θα τον έχεις για πάντα δίπλα σου. Και εάν δεν πέρασες μαζί του το στάδιο του έρωτα, τότε μάλλον, θα χάσεις το παιχνίδι. Θα είσαι ένας άνθρωπος που θα αισθάνεσαι το κενό μέσα του να μεγαλώνει και να μην έχεις καταλάβει το γιατί.

 

Εάν στο μυαλό σου δεν έχουν ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, ιδιαίτερα συναισθηματικά κενά, τότε θα σου έρθουν όλα μελλοντικά να σε βρουν και αρκετά πιο δύσκολα. Μην παντρεύεσαι γιατί απλά «έτσι πρέπει». Γιατί τίποτα δεν πρέπει εάν δεν το θες αληθινά!

 

Μην ξαπλώνεις δίπλα σε έναν άνθρωπο που δεν σε γεμίζει παρά μόνο σε βολεύει. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να ταξιδεύει κάπου αλλού αφού ολοφάνερα έχεις κάποιον άλλο στον μυαλό σου. Γιατί από τους υπόλοιπους ίσως μπορείς να κρύψεις την αλήθεια… Από τον εαυτό σου όμως; Και από τον άνθρωπο που είναι απέναντι σου… Γιατί να του το κάνεις αυτό, όταν ίσως γεννήθηκε για κάποιον άλλον;

 

Παντρέψου γιατί δεν μπορείς να σκεφτείς αυτόν τον άνθρωπο μακριά σου. Γιατί τον θαυμάζεις. Γιατί σε εμπνέει και σε κάνει καλύτερο… Γιατί είναι ο άνθρωπος σου. 

Γιατί το μέλλον σου μπορείς να το ονειρευτείς μόνο μαζί του…

Αλλιώς, δεν είσαι για αυτόν τον άνθρωπο… Και δεν είναι ούτε αυτός για σένα. 

Αλλιώς παντρεύεσαι γιατί «έτσι πρέπει» και γιατί έτσι κάνουν όλοι. Αλλά όταν κλείσει η πόρτα, αυτοί οι «όλοι» δεν θα είναι εκεί για να καλύψουν την επιλογή σου…

 

 

 

 

 

 

Πηγή:dolce.com.cy

Image courtesy of   Boykung at FreeDigitalPhotos.net