Νιώθετε μοναξιά μέσα στο γάμο σας;

 

mother-and-daughter-smiling

 

Η κατάσταση αυτή δεν είναι μόνο δύσκολη για εσάς, αλλά και για τους γύρω σας. Έχετε ευθύνη απέναντι πρώτα στον εαυτό σας και στη συνέχεια στην οικογένειά σας. Ακολουθούν μερικές μόνο συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την τρέχουσα κατάσταση σας…

 

1. Προσπαθήστε να περνάτε ποιοτικά το χρόνο με το σύζυγό σας:

Ενώ μπορεί και οι δύο να βρίσκεστε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, προσπαθήστε να συζητάτε ευχάριστα πράγματα. Οι βιντεοκλήσεις, είναι κατάλληλες, αν θέλετε να σπάσετε το φράγμα των αποστάσεων. Είναι σημαντικό να έχετε την ίδια οικειότητα με τον σύντροφό σας ακόμα και αν βρίσκεστε σε διαφορετικά μέρη.

 

2. Λύστε μόνοι σας το πρόβλημα:

Πάντοτε είναι δύσκολο να βρείτε λύση στα προβλήματα που σας ταλανίζουν. Όμως, η λύση θα σας προσφέρει ανακούφιση. Έτσι, η εμπιστοσύνη και ο δεσμός με τον σύζυγό σας θα γίνουν πιο δυνατοί.

 

3. Πάρτε βοήθεια από φίλους και συγγενείς:

Πάρτε όση βοήθεια χρειάζεστε από φίλους και συγγενείς. Έτσι, το βάρος θα μειωθεί από εσάς και θα νιώθετε λιγότερο εξουθενωμένοι από αυτή την κατάσταση. Οι συμβουλές και οι απόψεις ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σας είναι πολύ σημαντικές και μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα προβλήματά σας.

 

4. Προσπαθήστε να κρατάτε καλή επαφή με τα πεθερικά:

Η μισή μάχη κερδίζεται εάν τα πεθερικά είναι με το μέρος σας. Ζητήστε τους βοήθεια για θέματα που αφορούν τα παιδιά σας. Για παράδειγμα, αν δουλεύετε πολλές ώρες, μπορείτε να τους ζητήσετε τη στήριξη και τη συμμετοχή σε θέματα που αφορούν το σπίτι και τα παιδιά.

 

5. Σταματήστε να ανησυχείτε για τα οικονομικά:

Η ανησυχία για τα οικονομικά του σπιτιού μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημά σας. Αντίθετα, αυτό θα κάνει το πρόβλημα χειρότερο. Ωστόσο, ένας καλός προγραμματισμός εσόδων- εξόδων είναι μία καλή πρακτική, που σίγουρα θα σας κάνει να αισθανθείτε λίγο καλύτερα.

Αν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω προτάσεις και εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σας, καλό θα είναι να δείτε έναν ψυχολόγο ή έναν σύμβουλο που σίγουρα θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την τρέχουσα κατάσταση πιο σύντομα.

Σας ευχόμαστε τα καλύτερα! Είμαστε βέβαιοι ότι θα βγείτε από αυτό το συναίσθημα πιο δυνατή και ισχυρή από ποτέ.

 

 

 

Πηγή: post4life.gr