Νιώθω παραμελημένη – Λόγοι – Τρόποι αντιμετώπισης

 

mother-and-daughter-smiling

 

Νιώθω παραμελημένη και τίποτα δεν με ευχαριστεί πια! Θέλεις να βγεις από αυτήν την κατάσταση αλλά δεν μπορείς να βρεις τον τρόπο. Επειδή όμως τα προβλήματα υπάρχουν για να λύνονται και σε αυτήν την περίπτωση θα ψάξουμε να βρούμε τους λόγους για τους οποίους αισθανόμαστε έτσι και στην συνέχεια τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε. Συνήθως όταν μια γυναίκα λέει πως «νιώθω παραμελημένη» τότε κάτι δεν πάει καλά στην σχέση της. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί μια γυναίκα να νιώσει παραμελημένη και σε άλλες φάσεις της ζωής της και για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την σχέση της. Το θέμα είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη φράση αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα! Δηλαδή, όντως κάποιος έχει συμβάλει ώστε να αισθανόμαστε έτσι ή απλά τον τελευταίο καιρό η ψυχολογία μας δεν είναι και στην καλύτερή της φάση;

Νιώθω παραμελημένη γιατί ο σύντροφός μου δεν ασχολείται μαζί μου όσο θα ήθελα, νιώθω παραμελημένη ακόμα και από τις φίλες μου που δεν με καταλαβαίνουν, νιώθω παραμελημένη γενικά! Το καλό είναι πως όταν φτάσουμε στο σημείο να πούμε στον εαυτό μας «νιώθω παραμελημένη», τουλάχιστον έχουμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε που οφείλεται η κακή μας διάθεση. Στην συνέχεια καταλαβαίνουμε σε ποιον τομές της ζωής μας νιώθουμε έτσι. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η στιγμή που πρέπει να ζυγίσουμε τα πράγματα για να πούμε με ειλικρίνεια στον εαυτό μας αν η αντίδρασή μας είναι υπερβολική ή όχι! Για ποιους λόγους μία γυναίκα μπορεί να νιώθει παραμελημένη από την σχέση της και για ποιους λόγους μπορεί να νιώσει παραμελημένη από τον περίγυρο της;

 

Νιώθω παραμελημένη στην σχέση μου – Λόγοι

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη φράση μπορεί να αντιπροσωπεύει πολλές γυναίκες και ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση. Μερικές φορές οι άντρες ξεχνούν πως ακόμα αν η σχέση που διατηρούν έχει ξεπεράσει τον ένα χρόνο, μία γυναίκα δεν παύει να επιθυμεί την προσοχή τους! Για παράδειγμα, ένα κοπλιμέντο για την εμφάνισή μας, μία έκπληξη στην καθημερινότητά μας, ένα γλυκό λόγο για να αλλάξει η ρουτίνα. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να γίνεται και όμως πολλές γυναίκες παραπονιούνται. Σε κάποιες περιπτώσεις είμαστε λίγο υπερβολικές αφού δεν σκεφτόμαστε πως ίσως κι εμείς δεν έχουμε την αντίστοιχη συμπεριφορά απέναντι στον σύντροφό μας. Οπότε ίσως και ο ίδιος να νιώθει όπως εμείς!

Δεν είναι λίγες όμως οι περιπτώσεις που ένας άντρας χάνεται μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας, της εργασίας, των υποχρεώσεων και θεωρεί τόσο δεδομένη την σχέση του που δεν μπορεί να καταλάβει πως οι γυναίκες έχουμε ανάγκη από κάποια μικρά πραγματάκια για να είμαστε ευτυχισμένες. Σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο και αυτό μπερδεύει λίγο τις καταστάσεις. Οι άντρες νιώθουν όμορφα και ικανοποιημένοι όταν ασχολούμαστε μαζί τους σε πρακτικό επίπεδο  ενώ οι γυναίκες αρκούμαστε με έναν καλό λόγο. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που ένας άντρας θα κάτσει να σκεφτεί και να συζητήσει την σχέση του βαθύτερα αν εμείς δεν το προκαλέσουμε. Θα αρκεστεί σε αυτό που βλέπει, δηλαδή είναι πιο επιφανειακή η στάση τους. Γι’ αυτό και πολύ σπάνια θα ακούσουμε έναν άντρα να λέει πως νιώθει παραμελημένος!

 

Νιώθω παραμελημένη στον κύκλο μου – Λόγοι

Σε αυτήν την περίπτωση ίσως δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τι μας φταίει ακριβώς! Θέλουμε να μας νοιάζονται περισσότερο και όταν βλέπουμε πως οι γύρω μας είναι απασχολημένοι με τα δικά τους θέματα νιώθουμε περίεργα. Το θέμα είναι πως νιώθουμε παραμελημένες και δεν μπορούμε να σκεφτούμε πιο καθαρά. Εμείς βρισκόμασταν δίπλα τους όταν το χρειάζονταν η κι εμείς ασχολούμασταν με τα δικά μας θέματα; Από την άλλη πάλι μπορεί να έχουμε κάνει λάθος επιλογή ατόμων. Δηλαδή, δεν επιλέξαμε με τα σωστά για εμάς κριτήρια τα άτομα που έχουμε κρατήσει γύρω μας οπότε είναι αναμενόμενη μία τέτοια κατάσταση.

 

Νιώθω παραμελημένη – Πώς να το αντιμετωπίσω

Αρχικά, ξεχωρίζουμε σε ποιον τομέα της ζωής μας νιώθουμε παραμελημένες και στην συνέχεια μιλάμε με τον εαυτό μας για να καταλάβουμε αν συμβαίνει γιατί απλά περνάμε μία άσχημη περίοδο γενικά ή αν μας έχουν όντως  παραμελήσει. Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε όταν αισθανθούμε έτσι είναι να ζητήσουμε από τους άλλους την αλλαγή. Μην ντρέπεστε να πείτε αυτό που νιώθετε! Το λάθος που κάνουμε κάποιες φορές είναι πως ζητάμε την αλλαγή με έναν τρόπο που δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως με ένταση, φασαρία, ειρωνεία και άλλες παρόμοιες συμπεριφορές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε πως είμαστε ψύχραιμες και αποφασισμένες να μην νιώθουμε πια έτσι! Τα βρίσκουμε με τον εαυτό μας, ξέρουμε τι θέλουμε, το ζητάμε και από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πιέσουμε κανέναν να αλλάξει συμπεριφορά απέναντί μας απλά ενημερώνουμε και πράττουμε κι εμείς ανάλογα.

Δώστε την ευκαιρία στους άλλους να καταλάβουν αλλά αν δεν θέλουν τότε δεν είναι δικό σας το πρόβλημα! Κάντε ότι χρειάζεται για να αλλάξετε τα άσχημα συναισθήματα που νιώθετε αγαπώντας τον εαυτό σας όσο το αξίζει!

 

 

 

 

 

 

Πηγή:dynamikhgynaika.gr

 Image courtesy of Sira Anamwong at FreeDigitalPhotos.net