Πώς σε ωφελεί η παρέα με μεγαλύτερους

 

 

 Είναι απολύτως φυσιολογικό να έχεις ένα μεγαλύτερο φίλο. Εφ ‘όσον αισθάνεσαι άνετα, αυτό είναι που μετράει. Γιατί η φιλία με μεγαλύτερους ενισχύει τη διαφορετικότητα στη ζωή μας και προσφέρει ποικιλία στις γνώσεις και εμπειρίες που συχνά, εμείς, δεν διαθέτουμε.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η φιλία είναι απαραίτητη για τη σωματική και ψυχική ευεξία. Το να έχεις φίλους μπορεί να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής σου, να σε βοηθήσει να μείνεις υγιής και να κρατά το μυαλό σου σε εγρήγορση.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του να έχεις φίλους μεγαλύτερους από εσένα;

 

1. Μαθαίνεις από τους ειδικούς.

Είσαι μικρός (ή μικρότερος) ακόμα για να έχεις εμπειρίες και να έχεις κατακτήσει τον κόσμο. Μπορεί να είσαι σε καλό δρόμο, αλλά πιθανότατα υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθεις. Μπορεί να μην έχεις καμία ιδέα για το τί θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Το καλό πράγμα με τους μεγαλύτερους φίλους είναι ότι είχαν το χρόνο να ανακαλύψουν τα θέλω τους, να αποκτήσουν εμπειρίες και να αρχίσουν να μαθαίνουν τον κόσμο. Κι από τις δικές τους εμπειρίες να μάθεις κι εσύ.

 

2. Σου δίνουν συμβουλές.

Οι μεγαλύτεροι φίλοι είναι ιδανικοί για να ζητήσεις συμβουλές. Έχουν την αφθονία των διδαγμάτων, μιας κι έχουν ζησει περισσότερα και είναι πρόθυμοι να σε συμβουλεύσουν για να μην κάνεις τα ίδια λάθη.

 

3. Θα σου δείξουν τον τρόπο.

Μπορούν να σε βοηθήσουν να διαπραγματευτείς στη δουλειά, να σκεφτείς καθαρά για έναν χωρισμό ή να διαχειριστείς σωστά τα οικονομικά σου.

Είναι μια καλή ευκαιρία για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, μιας και πέραν των σοβαρών θεμάτων, οι μεγαλύτεροι φίλοι μπορούν να σε “συστήσουν” σε άλλα ενδιαφέροντα και δραστηριότητες που ούτε καν είχες φανταστεί.

 

4. Διαφορετικές γενιές ισούται με διαφορετικές προοπτικές.

Οι μεγαλύτεροι ενδιαφέρονται όλο και λιγότερο για το τί σκέφτονται οι άλλοι. Και ενώ οι νεότεροι φίλοι σου μπορεί να αισθάνονται υποχρεωμένοι να σου πουν ό,τι θέλεις να ακούσεις, ένας μεγαλύτερος φίλος δεν θα σου χαϊδέψει τα αυτιά.

Όχι μόνο θα επισημάνει τα προβλήματά σου, αλλά θα σε βοηθήσει να τα διορθώσεις.

 

 

 

 

 


Πηγή :tsemperlidou.gr

 Image courtesy of adamr at FreeDigitalPhotos.net