8 πράγματα που ευχόσουν να ήξερες προτού παντρευτείς…

 

mother-and-daughter-smiling

1. Ένας από τους δυο σας θα πρέπει να έχει οικονομική άνεση.
Αν κανένας από σας δεν έχει επαρκεί οικονομική δυνατότητα, τότε τα χρήματα καταβροχθίζουν σίγουρα όλη την θετική αλλά και ευχάριστη σας ενέργεια. Κάποιος πρέπει να καταλάβει τη σημασία της «αποταμίευσης» και του «ελέγχου». Αν ο ένας είναι ο σπάταλος, συνήθως το άλλο πρόσωπο καλύπτει τις οικονομικές τρύπες του άλλου και στο τέλος της ημέρας, πρέπει να είστε καλά με αυτό, να το έχετε αποδεχτεί. Αν όχι, η ζωή σας θα μεταβεί σε μια επικίνδυνη δίνη όπου στο τέλος μόλις μετά βίας θα επικοινωνείτε ο ένας με τον άλλον.2. Συγκάτοικοι εφ όρου ζωής.
Έχετε τις ίδιες προτιμήσεις; Έχετε διαφορετικές προτιμήσεις; Σας αρέσει το κρύο και η τηλεόραση δυνατά; Μήπως το άλλο πρόσωπο προτιμά τη ζέστη και την τηλεόραση χαμηλά; Αν εσείς είστε τακτική και εκείνος ακατάστατος, αν εσείς είστε πάντα ακριβής και εκείνος συνεχώς καθυστερεί... οι δρόμοι είναι δύο: είτε να τρελαθείτε είτε να βρείτε τρόπο να είστε ήρεμοι. Δείτε το «πρόβλημα» με άλλο μάτι: Οι διαφορές προσθέτουν καινοτομία, κάνουν την ζωή με τον άλλον λίγο πιο ενδιαφέρουσα, μας μαθαίνουν να είμαστε ελαστικοί και ανεκτικοί.3. Ο σύντροφος σας, θα σας ενοχλήσει με τρόπους που δεν πιστεύατε ποτέ ότι είναι δυνατόν.
Όταν το πρόσωπο που αγαπάτε αγοράζει τη λάθος οδοντόκρεμα ή διπλώνει τις πετσέτες του μπάνιου με έναν τρόπο διαφορετικό, ίσως και "εκνευριστικό" για εσάς ή αφήνει βρώμικες κάλτσες στο κρεβάτι ή ρίχνει στην ανακύκλωση στα σκουπίδια ή ξέχασε να ταΐσει το κατοικίδιο σας -πράγματα που, αν κάποιος άλλος θα ξεσπούσε άγριος καβγάς - θέτουν τις βάσεις για την ανάδυση θυμού ή ερεθισμού. Θα παρεξηγήσετε πράγματα, θα δυσκολευτείτε στην επικοινωνία, θα παραβλέψετε πράγματα, δεν θα σκεφτείτε τόσο σοβαρά άλλα, αν λοιπόν αφεθείτε, θα γίνουν τα πάντα πλυντήριο, πιάτα και απαίσια πράγματα, γι αυτό θα πρέπει να αγωνιστείτε για το αντίθετο. Ο σκοπός είναι να μάθετε να ζητάτε συγνώμη και να συγχωρείτε. Και να θυμάστε πάντα, ότι ενώ θα προσπαθείτε να είστε καλοί, κάποιες στιγμές αναπόφευκτα ίσως… θα αποτυγχάνετε.4. Οι επιτυχημένοι γάμοι χρειάζονται δουλειά
Η καθημερινότητα μπορεί να μας κάνει να ξεχνάμε τι πραγματικά έχει αξία. Στο πέρασμα του χρόνου μπορεί να αρχίσεις να θεωρείς δεδομένο τον σύντροφό σου, οι μεγάλες αλλαγές - όπως είναι ο ερχομός ενός παιδιού, η αγορά ενός σπιτιού, η αλλαγή δουλειάς - δοκιμάζουν μία σχέση με τρόπους που δεν μπορείς να φανταστείς. Προσπάθησε να είσαι παρούσα στη σχέση σας. Να είστε ειλικρινής, να γελάτε μαζί και να νιώθετε ευγνωμοσύνη ο ένας για τον άλλον καθημερινά. Εάν δεν είστε παντρεμένοι, μπορείτε να σκεφτείτε: Αντιμετωπίζω τον/ την αγαπημένο/η μου σαν μια παλιά σπασμένη καρέκλα; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.5. Σεξ μόνο με ένα άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας ...
Αν είστε τυχεροί, θα είναι καταπληκτικό και, στη συνέχεια, θαμπό και στη συνέχεια καταπληκτικό ξανά και, στη συνέχεια, θαμπό και στη συνέχεια θα προκαλεί έκπληξη, και μερικές φορές απλά ανύπαρκτο. Στις αρχές της σχέσης, τα περισσότερα ζευγάρια αρκεί να βρεθούν μαζί στο ίδιο δωμάτιο και η διάθεση για σεξ έρχεται αυτόματα! Αν πατήσει κανείς, όμως, το fast forward και βρεθεί 5 χρονιά μετά, με 1-2 παιδιά και αγχωτικές δουλειές, θα δει ότι αυτός ο ενθουσιασμός έχει εξαφανιστεί. Το «καινούργιο» έχει εξαφανιστεί. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το σεξ τελειώνει ή ότι χρειάζεται να γίνει βαρετό. Απλά ότι αλλάζει με τα χρόνια, χρειάζεται να αλλάζετε μαζί του και εσείς, να ανταπεξέλθετε με τα θαμπά του σημεία. Η ζεστασιά και η οικειότητα που δημιουργεί ο γάμος γίνονται τότε η βάση της επιθυμίας και του ερωτισμού. Και είναι στο χέρι του ζευγαριού να βρει τρόπους για να τονώσει την σεξουαλικότητά του.6. Ο σύζυγός σας δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για τα συναισθήματα / διαθέσεις / όνειρα / ελπίδες / ικανοποιήσεις σας από τη ζωή.
Αυτό πρέπει πραγματικά να είναι το νούμερο ένα, γιατί δεν μπορείς να τον κατηγορείς για πράγματα που δεν είναι σφάλμα του ή να προβάλλεις τα προβλήματα σου πάνω του ή να κλαψουρίζεις - γκρινιάζεις σαν ένα μεγάλο μωρό ακόμα και όταν αυτό που θέλεις είναι να είσαι το πιο εγωιστικό, ξεροκέφαλο παντρεμένο μωρό παγκοσμίως. Συνήθως αυτό που ενοχλεί είναι η σημασία αυτών που λέει και κάνει ο άλλος. Το ότι είναι ξεχασιάρης σημαίνει ότι δεν σας νοιάζεται; Το ότι σας κατηγορεί για κάτι σημαίνει ότι δεν σας αγαπά; Όχι βέβαια! Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο πολύ θυμώνετε για κάτι μαζί του, τόσο πιθανότερο είναι ότι η συμπεριφορά σας πηγάζει από κάτι που σας συνέβη στο παρελθόν, κάτι που κουβαλάτε από τα παιδικά σας χρόνια. Και αυτό το «κάτι» μόνο εσείς μπορείτε να το λύσετε! Σίγουρα, θα υπάρξουν στιγμές που θα στηριχτείτε ο ένας στον άλλον, αλλά όσο πιο συναισθηματικά αυτοσυντηρούμενη είσαι, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει ο γάμος σας.


7. Μην φλερτάρετε, μην απιστείτε σωματικά, ούτε συναισθηματικά!
Κρατήστε το εγώ σας υπό έλεγχο, ώστε να μην χρειάζεστε τη σεξουαλική προσοχή για να επιβεβαιωθείτε. Μην πείτε ψέματα και μην προδώσετε το άλλο σας μισό. Λαμβάνετε μια κάρτα εμπιστοσύνης, μη την εξαργυρώσετε. Βέβαια, οι περισσότεροι γάμοι ξεκινούν από το φλερτ και συνήθως όλοι, οι άνδρες και γυναίκες το ξεχνούν πολύ γρήγορα, τουλάχιστον για τον σύντροφό τους. Μπορεί να το θυμούνται για άλλους …. Προσωπική μου άποψη, το φλερτ δεν σταματά ποτέ!8. Να είστε η γυναίκα που κάθε άνδρας επιθυμεί να παντρευτεί.
Είστε υποστηρικτική, διασκεδαστική, ευγενική; Γελάτε με τα αστεία του; Είστε στοργική, εξωστρεφής και ελκυστική; Αν όχι, γιατί όχι; Κάθε άντρας θέλει η γυναίκα του να είναι δραστήρια και ανεξάρτητη με τα δικά της ενδιαφέροντα και με τον δικό της κύκλο γνωριμιών. Ακόμα, εκτιμούν τη γυναίκα, που δείχνει την αφοσίωσή της, και περιορίζει τη σέξι συμπεριφορά της σε εκείνον και μόνο. Η σκέψη σου ότι εκείνος επιθυμεί ο κύκλος του να σε βλέπει ποθητή δεν ισχύει. Τέλος, λατρεύουν να τους κάνεις κομπλιμέντα για όσα είναι καλοί και κάνουν σωστά. Μην θεωρήσεις πως η γνώμη σου δεν μετράει για εκείνον, αυτό ουσιαστικά που δεν θέλουν είναι η κριτική.

Κλείνοντας με ένα ευχάριστο μήνυμα, σύμφωνα με τον Σωκράτη (470 π.Χ. ή 469 π.Χ. - 399 π.Χ)... «Να παντρεύεστε οπωσδήποτε. Αν πάρετε μια καλή σύζυγο, θα καταλήξετε ευτυχισμένοι. Αν πάρετε μια κακή σύζυγο, θα καταλήξετε φιλόσοφοι». Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, κάτι κερδίζεις από έναν γάμο, είτε είσαι άνδρας, είτε γυναίκα!

 

 

 

 

Πηγή: http://simplylife.gr

Image courtesy of Sharron Goodyear at FreeDigitalPhotos.net