Προσβολή μπροστά σε άλλους

 

 

Η προσβολή μπροστά σε άλλους από τον σύντροφό μας είναι μία δυσάρεστη κατάσταση που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Οποιαδήποτε είδους προσβολή και συγκεκριμένα από τον σύντροφό μας φαίνεται να μας πονάει ιδιαίτερα και πόσο μάλλον αν αυτό γίνεται αντιληπτό και από τους γύρω μας. Σίγουρα καμία από εμάς όταν ξεκινάει την σχέση της δεν ονειρεύεται τέτοια συμπεριφορά αλλά δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει και είναι δύσκολο να το ανεχτούμε! Άραγε υπάρχει λόγος να το ανεχτούμε; Μήπως είναι καιρός να δούμε καθαρά το γιατί συμβαίνει και να αναθεωρήσουμε λίγο τις απόψεις μας; αρχικά η προσβολή μπροστά σε άλλους δείχνει έλλειψη σεβασμού και αν το ψάξουμε λίγο παραπάνω θα συνειδητοποιήσουμε πως φέρουμε κι εμείς ένα μικρό μερίδιο ευθύνης γιατί επιτρέψαμε να συμβεί.

Λίγο ο αδύναμος χαρακτήρας μας, λίγο η έννοια της αγάπης στο όνομα της οποίας ανεχτήκαμε περισσότερα από όσα θα έπρεπε, λίγο η έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού ήταν αρκετά για να ξεπεραστούν τα όρια. Οποιαδήποτε είδους προσβολή, μπροστά σε άλλους ανεχόμαστε, αργά ή γρήγορα θα φέρει μία ακόμα πιο κακή συμπεριφορά. Άραγε ένας άνθρωπος που φέρεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αλλάξει ριζικά ή μόνο για λίγο; Αν ήταν μία κατάσταση που αντιμετωπίζατε από την αρχή της σχέσης, μάλλον είναι δύσκολο να αλλάξει. Αν όμως στην πορεία της σχέσης σας προσέξατε πως κάτι δημιουργεί ξαφνικά αυτή την συμπεριφορά, καλό είναι να ψάξετε να βρείτε από που προέρχεται. Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

 

Προσβολή μπροστά σε άλλους – Γιατί συμβαίνει;

Έχεις δεχθεί προσβολή μπροστά σε άλλους από τον σύντροφό σου; Μπορεί αρχικά να εκνευρίστηκες ως εκεί που δεν παίρνει αλλά στην συνέχεια θα αναρωτήθηκες πως μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση οι άντρες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες! Σε αυτούς που δεν έχουν μάθει «να βουτάνε την γλώσσα στο μυαλό» πριν μιλήσουν και γενικότερα δεν ελέγχουν την συμπεριφορά τους και σε αυτούς που «ξεσπάνε» με αυτόν τον τρόπο. Στην πρώτη κατηγορία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού φαίνεται α μην υπολογίζουν τίποτα και κανέναν αρκεί να πούνε αυτό που θέλουν άσχετα αν πρόκειται να μας προσβάλλουν. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι άντρες που φαίνεται να ξεσπάνε πάντα σε λάθος στιγμή. Δηλαδή, αντιδράνε με λάθος τρόπο μπροστά σε άλλους σε τυχόν προβλήματα της σχέσης τους. Φυσικά, για οποιοδήποτε λόγο και αν συμβαίνει είναι απαράδεκτο αλλά τουλάχιστον στην δεύτερη περίπτωση μπορεί και να είναι αναστρέψιμη η κατάσταση.

Η αλήθεια είναι πως μία προσβολή μπροστά σε άλλους μπορεί να μην γίνει εσκεμμένα και να είναι απλά μία κακή στιγμή. Άρα πρέπει να είμαστε ψύχραιμες για να μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κακή στιγμή από μία επαναλαμβανόμενη κατάσταση. Τελειώνοντας καταλήγουμε στο ότι μπορεί να συμβαίνει από έναν κακότροπο χαρακτήρα, από συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία δεν συζητάει το ζευγάρι ή από μία παρεξήγηση. Τι από τα τρία συμβαίνει στην δική σας περίπτωση;

 

Προσβολή μπροστά σε άλλους – Πώς να το αντιμετωπίσετε

Διατηρήστε το επίπεδό σας δείχνοντας ανωτερότητα! Μπορεί αυτό που θέλετε εκείνη την στιγμή να είναι ακριβώς το αντίθετο, όπως να φωνάξετε, να τον κάνετε να νιώσει όσο πιο άσχημα γίνεται με όποιον τρόπο ή να ανοίξει η γη να σας καταπιεί αλλά το να συνεχίσετε να γίνεστε θέμα συζήτησης δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί να σας συμβεί. Έτσι το καλύτερο είναι να σταματήσει το θέμα μπροστά στους άλλους και να το λύσετε οι δυο σας. σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να το παίξετε θύμα αλλά ούτε και να προσβάλλετε αφού κάτι τέτοιο δεν έχει τελειωμό. Το θέμα είναι να σταθείτε μπροστά του και γερά στα πόδια σας για να καταλάβει πως είστε αποφασισμένη να μην δέχεστε οποιαδήποτε είδους προσβολή. Η ψυχραιμία σας μπροστά του θα τονώσει τον δυναμισμό σας και η στάση σας θα του δείξει πως είστε μία γυναίκα άξια σεβασμού. Μην φανείτε αδύναμη και πως μπορείτε εύκολα να «καταπιείτε» μια τέτοια κατάσταση γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολο να επαναληφθεί.

Στην περίπτωση όμως που συμβαίνει συχνά, μάλλον, έχετε χάσει την αυτοπεποίθησή σας όπως και την αυτοεκτίμησή σας οπότε δεν αντιδράτε όπως θα έπρεπε και καιρός είναι να αλλάξετε γραμμή πλεύσης. Δηλαδή, συνεχίζει γιατί εσείς το επιτρέπετε! Μην φοβάστε να αντιδράσετε και αρχικά εξηγήστε του πως αυτή η συμπεριφορά δεν τιμάει ούτε τον ίδιο ούτε εσάς. Αν συνεχίσει να το κάνει τότε μάλλον ο σεβασμός δεν είναι το δυνατό του σημείο! Έτσι μπορούμε να πούμε πως η συζήτηση πάντα βοηθάει αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, όπως είναι η προσβολή μπροστά σε άλλους, καλό είναι να ορθώσετε λίγο περισσότερο το ανάστημά σας ώστε να γίνει αντιληπτή η στάση στο συγκεκριμένο θέμα!

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή dynamikhgynaika.gr