Στοπ στη βία των γυναικών!

 

mother-and-daughter-smiling

 

Πριν από λίγες ημέρες έγιναν δυο μαζεμένα τραγικά γεγονότα το ένα μετά το άλλο όπου κοινό σημείο αναφοράς είναι ότι και οι δύο σύζυγοι σκότωσαν τη γυναίκα τους. Στην πρώτη περίπτωση, το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην Ορμύλια Χαλκιδικής στις 6/01/2015 όπου ο συζυγοκτόνος σκότωσε τη γυναίκα του 41 χρόνων στο ίδιο της το σπίτι και μάλιστα μπροστά στα μάτια του μεγάλου του παιδιού που είναι 6 χρόνων και φεύγοντας άρπαξε και το ένα από τα δυο τους παιδιά το οποίο ήταν μόλις 4 χρόνων και διέφυγε επιτυχώς , από τότε αγνοείται ο ίδιος αλλά και η τύχη του μικρού παιδιού. Στη δεύτερη περίπτωση το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Βελβεντό Κοζάνης, όπου ο συζυγοκτόνος σκότωσε την άτυχη 37χρονη γυναίκα του στις 13/01/2015 μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και μάλιστα την ώρα που τα 3 τους παιδιά κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο.

 

Είναι πραγματικά δύο τραγικά γεγονότα που είναι αλήθεια πολύ θλιβερά και δεν μπορεί να τα χωρέσει ανθρώπινος νους, πως γίνεται τόσο εύκολα να αφαιρείται η ζωή δύο αθώων γυναικών που ήταν και μάλιστα μητέρες η μία με δύο παιδιά και η άλλη με τρία παιδιά αντίστοιχα και μάλιστα από τον ίδιο τους το σύζυγο με τον οποίο πριν από λίγο καιρό απέκτησαν τα παιδιά τους και έκαναν όνειρα για το μέλλον. Τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά που τώρα έχασαν τόσο ξαφνικά και αναίτια την μάνα τους , ποιος μπορεί να τους εξηγήσει γιατί και πως αυτά τα παιδιά θα ζήσουν φυσιολογικά;

 

Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα που ο συζυγοκτόνος σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στο ίδιο του το παιδί, εκείνο το παιδί πως θα συνεχίσει να ζει με αυτή την εικόνα εντυπωμένη μέσα στο μυαλό και στην ψυχή του; Παρακολουθείται από ψυχολόγους συνεχόμενα όπως αναφέρουν η γιαγιά και ο παππούς του αλλά αυτό δεν μπορεί να σβήσει αυτή την εικόνα στο μυαλό του. Στην δεύτερη περίπτωση όπου τα τρία αυτά παιδιά ξυπνάν την άλλη ημέρα και ψάχνουν την μαμά τους και ξαφνικά τους λένε ότι η μαμά τους πέθανε; Πως μπορούν άραγε να σταματήσουν αυτά τα θλιβερά γεγονότα;

 

Υπάρχει η εντύπωση σε όλους μας πως λογικά και οι δύο σύζυγοι θα είχαν εκδηλώσει διάφορες μορφές βίας και στο παρελθόν, και οι δύο γυναίκες ήθελαν να χωρίσουν από τους συζύγους τους, αλλά καμία από τις δύο κοπέλες δεν είχαν φανερώσει τίποτα σε κανέναν, ούτε καν στους συγγενείς τους. Έτσι ήταν πολύ δύσκολο να τις βοηθήσει κάποιος ουσιαστικά. Οπότε καλό θα ήταν ακούγοντας το αυτό κι άλλες γυναίκες που οι άντρες τους ασκούν οποιαδήποτε μορφή βίας επάνω τους να ζητήσουν νομική βοήθεια και να μιλήσουν στους δικούς τους ανθρώπους για να μην θρηνήσουμε κι άλλους άδικους θανάτους. Μιλήστε όσο είναι νωρίς μην αφήνεται το χρόνο να περνάει εις βάρος σας.

 

Συνοψίζοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η τηλεφωνική γραμμή 15900. Η Γραμμή SOS 15900 είναι μια υπηρεσία εθνικής εμβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άμεσα με ένα φορέα αντιμετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail: sos15900@isotita.gr.

 


 

 

Πηγή: newsfilter