10 Χαρακτηριστικά που έχει ο πραγματικά καλός άντρας

 

mother-and-daughter-smiling

 

Τι σημαίνει «καλός άντρας»; Αν και για κάθε μία από εμάς, καλός άντρας, σημαίνει κάτι διαφορετικό ωστόσο υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που είναι κοινά μέσα στο μυαλό μας. Μπορεί κάθε γυναίκα να έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και διαφορετικά «θέλω», οπότε ο καλός άντρας ίσως διαφέρει λίγο ανάλογα με την οπτική μας και την στάση ζωής μας, αλλά όλες κατά βάθος γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία στην συμπεριφορά ενός άντρα που μας ενθουσιάζουν και του προσφέρουν δίκαια την ταμπέλα «καλός άντρας»! Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες έλεγαν πως ο καλός άντρας δεν πίνει, δεν χαρτοπαίζει και δεν ξενοκοιτάει. Στην πραγματικότητα όμως είναι πολλά περισσότερα αυτά που κοιτάμε για να αποφασίσουμε αν τελικά είναι όντως ένας άντρας καλός.

Οι γυναίκες συνήθως λέμε πως ο καλός άντρας δεν είναι επιθετικός, δεν είναι τσιγκούνης, είναι σωστός στις υποχρεώσεις του, μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια, είναι ρομαντικός όσο χρειάζεται, δεν είναι νευρικός, μας καταλαβαίνει και πολλά άλλα! Αναρωτιόμαστε όμως αν είναι εύκολο να τα βρούμε όλα αυτά σε έναν άνθρωπο. Μήπως δεν είναι τελικά όλα όπως ακούγονται και ουσιαστικά δεν ζητάμε ένα παράλογο «πακέτο»; Για να πειστείτε δείτε παρακάτω ποια είναι τα κομμάτια που συνθέτουν την συμπεριφορά ενός καλού άντρα και κρίνετε μόνες σας αν είναι υπερβολικά.

 

Καλός άντρας – Τι εννοούμε όταν λέμε..

1)όχι τσιγκούνης

Οι γυναίκες όταν λέμε πως ο καλός άντρας δεν είναι τσιγκούνης, στις περισσότερες περιπτώσεις, μιλάμε γι΄ αυτόν τον τύπο άντρα που χάνει το νόημα της ζωής από την αγάπη του για τα χρήματα. Δεν ξέρει να περνάει όμορφα και κουβαλάει μία ανεπιθύμητη μιζέρια. Κάτι τέτοιο φυσικά έχει επιπτώσεις γενικότερα στην σχέση και καμία γυναίκα δεν μπορεί να αντέξει δίπλα της έναν πραγματικό τσιγκούνη. Βέβαια και δεν εννοούμε πως όποιος δεν σπαταλάει είναι τσιγκούνης! Όλα θέλουν μέτρο, κάτι που ένας τσιγκούνης άντρας χάνει και χαλάει την γενικότερη εικόνα του. Έτσι δύσκολα θα πάρει την ταμπέλα του καλού άντρα από μία γυναίκα.

2)όχι νευρικός

Νευρικός και καλός είναι λίγο δύσκολο! Όταν λέμε νευρικός άντρα εννοούμε κάποιον ο οποίος ξεφεύγει κι έχει περισσότερα νεύρα και πολλές φορές ίσως και αδικαιολόγητα! Με έναν νευρικό άντρα συμβαίνει το εξής περίεργο, μπορεί να πάρει την ταμπέλα του καλού άντρα και να την χάσει μέσα σε μόλις ένα λεπτό! Ένας νευρικός δεν σημαίνει πως δεν είναι και καλός άντρας αλλά ποια γυναίκα μπορεί να είναι σίγουρη κάθε φορά για την αντίδρασή του;

3)να μας καταλαβαίνει

Ο καλός άντρας είναι και αυτός που μας καταλαβαίνει! Μπορεί να ακούγεται κάπως γενικό αλλά ουσιαστικά εννοούμε πως νιώθουμε την ανάγκη να μας προσέξει λίγο βαθύτερα. Αρχικά στηρίζεται ένας άντρας στην εμφάνιση μιας γυναίκας αλλά εμείς ξεχωρίζουμε αυτόν που καταλαβαίνει και το ποιες είμαστε, τι θέλουμε, πως συμπεριφερόμαστε. Ένας καλός άντρας είναι σε θέση να κοιτάξει και την ψυχή μας πέρα από το σώμα μας!

4)σωστός στις υποχρεώσεις του

Όταν εμείς οι γυναίκες μιλάμε για τις υποχρεώσεις που έχει ένας άντρας βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά. Δηλαδή, εννοούμε τις υποχρεώσεις που μπορεί να έχει και εντός αλλά και εκτός σπιτιού! Εννοούμε υποχρεώσεις τόσο υλικές όσο και συναισθηματικές. Ένας καλός άντρας μπορεί να είναι σωστός στις εξωτερικές του υποχρεώσεις χωρίς να ξεχνάει πως η γυναίκα του υπάρχει. Μέσα σε αυτές είναι η εργασία του, οι κοινωνικές συναναστροφές αλλά ξέρει πως είμαστε δίπλα του και δεν ξεχνάει να μας δείχνει την αγάπη του με όποιον τρόπο!

5)να νιώθουμε ασφάλεια

Τι εννοούμε όταν πως ο καλός άντρας μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια; Είναι πολύ σημαντικό για μία γυναίκα να αισθανθεί ασφάλεια μέσα σε δύσκολες καταστάσεις και να καταλάβει πως ο συγκεκριμένος άντρας είναι δίπλα της και ξέρει και μπορεί να τις χειριστεί. Ένας καλός άντρας βρίσκεται εκεί στα δύσκολα και ψάχνει για τις λύσεις χωρίς να προσπαθεί να το αποφύγει. Επίσης ανασφάλεια μπορεί να αισθανθούμε γιατί παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά και δεν μπορούμε να τον ψυχολογήσουμε. Ένας καλός άντρας όμως προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια και να είσαι σίγουρη και ήρεμη δίπλα του!

6)να μας σέβεται

Ο συνδυασμός καλός άντρας και σεβασμός μπορεί να ακούγεται γραφικός αλλά η ουσία του είναι πολύ βαθιά! Ουσιαστικά περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία ενός καλού άντρα. Σεβασμός στον τρόπο που φέρεται, στον τρόπο που μιλάει, στον τρόπο που εμπιστεύεται, στον τρόπο που αγαπάει! Ένας καλός άντρας δεν γίνεται να μην μας σέβεται ως γυναίκα αλλά και ως άνθρωπο γενικότερα. Αν κοιτάξουμε μία κακή σχέση λίγο καλύτερα θα καταλάβουμε πως η έλλειψη σεβασμού είναι αυτό που την διαλύει από όποια μεριά και αν την κοιτάξουμε. Ο σεβασμός είναι αγάπη και οι γυναίκες αυτό το βλέπουμε σε έναν καλό άντρα!

7)να μας ακούει

Όταν οι γυναίκες λέμε πως περιμένουμε να μας ακούει, δεν εννοούμε πως επιθυμούμε να κάνει απόλυτα ότι θέλουμε! Απλά νιώθουμε την ανάγκη να μας ακούει πραγματικά όταν μιλάμε και όχι να κάνει πως μας ακούει. Μπορεί να αναλύουμε κάποια θέματα λίγο παραπάνω αλλά μία συζήτηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ίσως οι άντρες κάποιες φορές να είναι λίγο πιο παρορμητικοί σε κάποια θέματα ή να μην δίνουν και τόση σημασία στον συναισθηματικό τομέα ειδικά όταν έχει περάσει καιρός που βρίσκονται μέσα σε μία σχέση. Αυτό που θέλουμε είναι να ακούει τους προβληματισμούς μας ή γενικότερα αυτά που μας απασχολούν. Ένας καλός άντρας θα βρει τον χρόνο και δεν θα αποφεύγει να ακούσει τι μας συμβαίνει πραγματικά.

8)ρομαντικός όσο χρειάζεται

Ο ρομαντισμός είναι συνήθως κάτι που έχουμε ανάγκη αλλά με όρια! Ένα λουλούδι, μια έκπληξη, ένα flashback σε μία αξέχαστη στιγμή της σχέσης μας και όλα φαίνονται διαφορετικά. Εκείνη την στιγμή δεν είναι για εμάς απλά ένας καλός άντρας αλλά ο πιο τέλειος άντρας στον κόσμο!

9)να μας ανεβάζει

Κάποιες φορές οι γυναίκες συνειδητοποιούμε πως η αυξομείωση της αυτοπεποίθησής μας κρίνεται από μία κουβέντα ή ένα βλέμμα του. Αυτό όμως που πραγματικά έχουμε ανάγκη την δεδομένη στιγμή είναι να μας ανεβάσει αλλά αληθινά. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά με όλα αυτά τα θετικά που έχουμε και την συγκεκριμένη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να τα δούμε. Μήπως ένας καλός άντρας δεν ξεχνάει να μας δίνει την απαιτούμενη σημασία;

10)να μας προσέχει

Περιμένουμε να προσέχει τις αλλαγές μας στην εμφάνιση, στην διάθεση, στην συμπεριφορά. Ο καλός άντρας προσέχει να μην μας χάσει και ανησυχεί για εμάς. Μας παρέχει την προστασία του απλόχερα και μπορούμε να χαθούμε μέσα στην αγκαλιά του!

Ίσως εμείς οι γυναίκες να είμαστε λίγο απαιτητικές, αλλά αν δεν ήμασταν πως θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ένας «καλό άντρα» από απλά «έναν άντρα»;

 

 

 


Πηγή: dynamikhgynaika.gr

Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net