Πρόσωπο: θα σας δείξει όλες τις σοβαρές ασθένειες πριν το γιατρό

 

 

mother-and-daughter-smiling

 

Μήπως εμφανίστηκαν βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο σας; Μήπως κιτρίνισε το δέρμα σας ή αραίωσαν τα μαλλιά σας; Προσέξτε καλύτερα τα μάτια σας ….μήπως εμφανίστηκαν λευκοί κύκλοι;

Υπάρχουν κάποια σημάδια sos τα οποία μας αποκαλύπτει το πρόσωπό μας και θα πρέπει να δώσουμε σημασία.

Κοιτάξτε λοιπόν προσεκτικά το πρόσωπό σας στο καθρέπτη και με πολύ φως.

Αν στα μάτια σας δείτε να έχει εμφανιστεί ένα λευκό δακτυλίδι μέσα στην ίριδα του ματιού μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη υψηλή χοληστερόλης στο αίμα. Επίσης, ένα άλλο σύμπτωμα είναι η εμφάνιση σπυριών με μικρή συσσώρευση λίπους στα βλέφαρα ή γύρω από το μάτι.

Αν τα βλέφαρά σας δείχνουν πεσμένα μπορεί να αποτελεί ένδειξη της εμφάνισης της παράλυσης του Bell ή προσωποπληγίας, που είναι μια πάθηση κατά την οποία μία από τις πλευρές του προσώπου υπόκειται νευρική βλάβη, με αποτέλεσμα σοβαρή αδυναμία ή παράλυση των προσωπικών μυών. Ίσως όμως και να έχετε υποστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και σε αυτήν την περίπτωση η ομιλία σας δεν θα είναι καθαρή ενώ ίσως παραλύσει και μια πλευρά του σώματό σας.

Στο επόμενο βήματα παρατηρήστε τα δόντια σας. Αν έχουν λεπτύνει αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης καθώς τα οξέα του στομάχου τα φθείρουν ανεπανόρθωτα . Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αν χάστε βάρος και σταματήσετε ανθυγιεινές συνήθειες.

Η μαύρες κηλίδες στη γλώσσα είναι απόδειξη ότι δεν καθαρίζεται σωστά, οι θηλές της φράζονται και αυτό δίνει αυτή την άσχημη εικόνα . Η λύση είναι το συχνό βούρτσισμα της γλώσσας και ο περιορισμός των κακών συνηθειών.

Η λήψη φαρμάκων για τον διαβήτη ή την υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να δώσει στο πρόσωπο ένα κίτρινο χρώμα. Όμως, το κίτρινο χρώμα του προσώπου υποδηλώνει βλάβη στο συκώτι, που μπορεί να προκαλέσει ίκτερο.

Η εμφάνιση καφέ κηλίδων στο πρόσωπο των γυναικών είναι ίσως η απόδειξη μια εγκυμοσύνης αφού τα οιστρογόνα εκτοξεύονται στα ύψη προκαλώντας αντίδραση όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με το ηλιακό φως.

Τέλος, οι πολύ βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο θα μπορούσαν να είναι σημάδι της οστεοπόρωσης, σύμφωνα με μια αμερικανική ιατρική μελέτη. Έρευνα που έγινε σε μεγάλο δείγμα ενηλίκων έδειξε ότι αυτοί που είχαν τις μεγαλύτερες ρυτίδες είχαν και τα πιο αδύνατα κόκαλα.

Επιπλέον, η αραίωση των μαλλιών στις γυναίκες προκαλείται συνήθως από μια υπερδραστηριότητα του θυρεοειδή αδένα. Επίσης, μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό.

Αν τα μάγουλά σας έχουν μπλε ή μοβ χρώμα, αυτό οφείλεται στη μικρή παρουσία οξυγόνου στο αίμα σας. Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι η πνευμονική υπέρταση - αυξημένη αρτηριακή πίεση στις αρτηρίες που τροφοδοτούν τους πνεύμονες. Το αποξυγονωμένο αίμα είναι μπλε ή μοβ διότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν λιγότερο οξυγόνο. Το χαμηλό οξυγόνο στο αίμα συνδέεται επίσης με χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων ή και με καρδιακές παθήσεις.

 

 

 

 

Πηγή : newwoman.gr