9 Λύσεις για ξεκούραστα πόδια

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

 

Καθημερινά επιδίδονται σε αγώνες ταχύτητας. Στην κυριολεξία «τρέχουν και δε φτάνουν». Τι τραβάνε και αυτά και δε το μαρτυράνε.

Ένα από τα πλέον ταλαίπωρα μέρη του σώματος, τα πόδια μας είναι η κινητήρια δύναμη, η οποία για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να την τροφοδοτήσουμε. Είναι απαραίτητο για να αντέξουν στο χρόνο να καταφέρουν να σταθούν όρθια. Αυτό θα το επιτύχουμε μόνο εάν τα ξεκουράζουμε και τους παρέχουμε τη φροντίδα που τους αρμόζει. Ξεκούραστα πόδια σημαίνει υγεία.

 

Κατάλληλα υποδήματα

Προσέχουμε η ποιότητα των υποδημάτων να είναι καλή (αυτό εξαρτάται και από τις οικονομικές μας δυνατότητες, βέβαια) έτσι ώστε το περπάτημά μας να είναι πιο άνετο και να νιώθουμε τα πόδια μας όσο πιο ξεκούραστα γίνεται. Το ύψος επίσης παίζει σημαντικό ρόλο όπως και το σωστό μέγεθος για να απολαμβάνουμε τη βόλτα μας με σιγουριά και σταθερότητα και να μην ταλαιπωρούμαστε.

 

Ποδόλουτρο

Ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο είναι η ιδανική λύση για ξεκούραστα πόδια. Βάζοντας χλιαρό νερό σε μια λεκάνη και χοντρό αλάτι, τα βυθίζουμε μέσα, κλείνουμε τα μάτια μας, ηρεμούμε, και το ταξίδι των φαντασιώσεων ξεκινάει. Όταν φτάσει στο τέλος της, αυτή η μαγική στιγμή της ιεροτελεστίας, τα σκουπίζουμε πολύ προσεκτικά, τα ενυδατώνουμε με τις κατάλληλες κρέμες και φοράμε κάλτσες, διατηρώντας τα ζεστά.

 

Ελαφρύ τρίψιμο

Και εδώ κάπου εμφανίζεται ο αγαπημένος μας (γιατί χωρίς αυτόν δε μπορούμε) για να παίξει το ρόλο του μασέρ. Θα μας τα αγγίξει απαλά, θα μας τα αλείψει με αιθέρια έλαια και θα τα τρίψει με ελαφριές κινήσεις (δαχτυλάκι-δαχτυλάκι), μοναδικά, όπως μόνο αυτός ξέρει. Αυτομάτως θα τα νιώσουμε ξεκούραστα και ανάλαφρα.

 

Πόδια ψηλά

Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Μετά από μια ακόμη επίπονη μέρα καλό είναι ξαπλώνοντας στον καναπέ να τοποθετήσουμε τα πόδια μας σε ένα μαξιλάρι ή κάπου ψηλά με αποτέλεσμα το αίμα μας να κυκλοφορεί καλύτερα. Για την κάθε μία από εμάς ο χρόνος που θα αφιερώσει είναι δική της υπόθεση.

 

Διατροφή

Για να έχουμε τη χαρά να βλέπουμε τα πόδια μας ξεκούραστα προτιμότερο είναι να αποφεύγουμε στα φαγητά μας την υπερβολική χρήση του αλατιού γιατί προκαλεί πρηξίματα και γενικότερα δεν κάνει καλό στην υγεία μας. Επίσης πρέπει η κατανάλωση του νερού, να γίνει η καθημερινή μας υποχρεωτική συνήθεια.

 

Περπάτημα

Όταν η δουλειά μας είναι καθιστική, για να εξασφαλίσουμε ξεκούραστα πόδια καλό είναι να τα έχουμε όση περισσότερη ώρα μπορούμε τεντωμένα και να σηκωνόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να περπατάμε.

 

Ντύσιμο

Τα αεράτα ρούχα θα αφήσουν το σώμα μας να αναπνεύσει δίχως να του προκαλέσουν δυσφορία σε αντίθεση με τα στενά και τα εφαρμοστά που κολακεύουν μεν, μας πιέζουν δε. Νιώθοντας ελεύθερο και όχι εγκλωβισμένο το σώμα μας μέσα σε αυτά την ίδια ανακούφιση θα λάβουν και τα πόδια μας.

 

Αποφυγή ορθοστασίας

Η ορθοστασία επιβαρύνει το σώμα με αποτέλεσμα όλη αυτή η ένταση και κούραση να καταλήγει που αλλού; στα πόδια. Μικρές κυκλικές κινήσεις θα βοηθήσουν να χαλαρώσουν και αμέσως θα αισθανθούμε καλύτερα.

 

Πεντικιούρ

Η περιποίηση της κάθε γυναίκας ξεκινάει από την κορυφή και καταλήγει στα νύχια των κάτω άκρων. Το πεντικιούρ πέρα από την υγιεινή που θα μας προσφέρει θα δώσει τη δυνατότητα στα πόδια μας να φαίνονται ξεκούραστα αφού η θαμπή και κουρασμένη όψη τους θα μεταμορφωθεί σε μια φωτεινή και ζωηρή πανδαισία χρωμάτων.


 

 

 

Πηγή: dynamikhgynaika.gr

 Image courtesy of imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net