Μόλις έφαγες; Τι δεν πρέπει να κάνεις μετά το φαγητό!

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

Ναι, κι εσύ κάνεις αυτά τα 5 λάθη. Αλλά θα τα διορθώσεις σήμερα!
Μόλις ολοκληρώσεις ένα γεύμα ο οργανισμός ξεκινάει τη διαδικασία της πέψης. Υπάρχουν, όμως, 5 λάθη που κάνεις και δυσκολεύεις τη συγκεκριμένη λειτουργία. Ιδού: 

Ανάβεις τσιγάρο;

Σύμφωνα με έρευνες, ένα τσιγάρο αμέσως μετά το φαγητό ισοδυναμεί με 10 τσιγάρα. Μπορεί να νομίζεις ότι σε βοηθάει στην πέψη, όμως στην πραγματικότητα ο καπνός συνδέεται με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καθώς και με προβλήματα στο στομάχι. Όπως καταλαβαίνεις, το στομάχι σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο μετά το φαγητό. 

Τρως φρούτο; 

Ο χρόνος πέψης των φρούτων είναι πολύ μικρός. Αναμιγνύοντας τα με ένα κανονικό γεύμα, θα παραμείνουν περισσότερη ώρα στο στομάχι σου και τα σάκχαρα που περιέχουν θα προκαλέσουν ζυμώσεις. Αν θέλεις οπωσδήποτε να φας φρούτο, προτίμησε το μία ώρα μετά το φαγητό. 

Ξεκουμπώνεις το παντελόνι;

Αν νιώθεις πως φούσκωσες και θέλεις να νιώσεις άνετα, θα ξεκουμπώσεις το πρώτο κουμπί από το παντελόνι σου ή θα χαλαρώσεις τη ζώνη. Αυτόματα, αυξάνονται οι πιθανότητες να συνεχίσεις να τρως, ενώ έχεις ήδη χορτάσει. Έτσι, δυσκολεύεται η διαδικασία της πέψης. 

Πίνεις τσάι; 

Το τσάι είναι όξινο και οξέα δυσκολεύουν την πέψη των πρωτεϊνών. Περίμενε τουλάχιστον μία ώρα, αν θέλεις να πιεις τσάι. 

Πηγαίνεις για ύπνο;

Όταν κοιμόμαστε, όλες οι λειτουργίες του οργανισμού επιβραδύνονται και, ανάμεσά τους, η διαδικασία της πέψης. Έτσι, θα αργήσεις να χωνέψεις και αυτό θα επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου, ενώ δεν αποκλείεται να προκληθούν προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα.

 

 

 

Πηγή: missbloom.gr

Image courtesy of   marin at FreeDigitalPhotos.net